Ingezonden brief

Behoud de Zorgboerderij voor kinderen met een beperking

Deze week lazen wij in Kontakt de Goudse Post dat de Boerderij van Gemiva aan de Bloemendaalseweg stopt. Het is de enige Zorgboerderij in Gouda, op een unieke locatie. Wij vinden het erg jammer voor de mensen die daar wonen en werken, dat deze voorziening stopt. Hoe mooi zou het zijn als deze locatie behouden blijft voor Gemiva en voor een verwante doelgroep wordt ingezet!

Aan de Clematislaan is Kinderdagcentrum Bloemendaal, samen met De Ark en de Samuelschool gevestigd. Voor dit centrum bestaat nu al een wachtlijst. Op de Clematislaan is de buitenruimte een plein, zonder groen of water. Wij pleiten er daarom met klem voor om de Boerderij om te vormen tot een plaats waar deze kinderen kunnen spelen en zich ontwikkelen in een groene omgeving.

Tot bloei komen

Kinderen met een fysieke en/of mentale beperking zijn kwetsbare kinderen, die veel zorg en aandacht nodig hebben. Om hen tot bloei te laten komen, is het belangrijk dat ze allerlei geuren, geluiden en gevoelens ontdekken. Waar kan dat beter dan op een boerderij, in het groen, met veel buitenruimte?

Onze vrees is dat Gemiva de Boerderij verkoopt. De huidige bewoners worden immers op een andere plek gehuisvest. We begrijpen dat de Boerderij niet langer haalbaar is voor de oorspronkelijk doelgroep. De locatie aan de Bloemendaalseweg kan ook veel geld kan opleveren bij verkoop. Maar kwetsbare speciale kinderen, die nu soms ook nog op een wachtlijst staan, verdienen een speciale plek. Gaat geld voor kwetsbare kinderen?

Oproep

We roepen daarom Gemiva met klem op om de Boerderij niet te verkopen, maar waar nodig aan te passen, om de Boerderij op een nieuwe manier in te zetten voor de meest kwetsbare kinderen van Gouda.

Mirjam Roos raadslid van de ChristenUnie

Max de Groot raadslid en fractievoorzitter van de PvdA