• De initiatiefnemers
• De initiatiefnemers Foto: Aangeleverd

Houd een soepfeestje met de buurt

gouda • Gouda Bruist trapt dit jaar af met een leuke actie: inwoners van Gouda kunnen een soeppakket aanvragen tijdens de actie 'SOEP op de stoep, KOM over de drempel'. 

Na de kerstbomen, Goudse vlaggen en de 75.000 krokusbollen die afgelopen najaar werden uitgedeeld, vond de organisatie het tijd voor een nieuwe actie. Met deze soepactie probeert de organisatie de buurten in Gouda met elkaar te verbinden.

Het complete soeppakket bestaat uit verse lokale producten, die via Rechtstreex van de boer worden afgeleverd. Dit zijn verse producten die van boeren in de omgeving komen. 

Makkelijk delen

Er zijn twee pakketten: een pakket voor een gladde soep met als belangrijkste ingrediënt pompoen óf een pakket voor een gevulde winterse groentesoep met onder meer koolraap en wortel. Ook zitten er in het pakket uitnodigingen om in de buurt te delen. Zo kun je de soep makkelijker met je buren delen, is het idee. 

Onderlinge verbinding

SAMEN Met de ‘SOEP op de stoep, KOM over de drempel’-actie kun je als buurt veel samen doen. 'Je kunt het pakket samen ophalen, je kunt de soep samen bereiden, samen opeten (of dit nu buiten of binnen is) en daarna kun je nog samen afwassen. Heel veel samen,' laat de organisatie weten.

'Dat is waar deze acties om draaien: samen leuke dingen doen in de buurt waardoor er meer onderlinge verbinding ontstaat.' 

Aanmelden en ophalen

Aanmelden voor de actie kan tot 8 februari via de website. Voor een aanmelding heb je vier contactpersonen nodig. Het ophalen van de pakketten is op vrijdag 17 en zaterdag 18 februari.

q  www.goudabruist.nl/soep