Vrijwilligers worden bedankt door bewoners van de hotelboot

Ruim een jaar geleden kwamen de eerste mannen in Gouda, die ondergebracht werden op een hotelboot gelegen aan het Ruige Weteringpad. Om ze een beetje wegwijs te maken, werden er vanuit het buurthuis de Walvis onder andere wandelingen georganiseerd. Goudse vrijwilligers liepen met een of twee bootbewoners door de straten van de stad, het was immers nog Coronaperiode. 

Zo leerden ze zowel het een en ander van Gouda alsook de eerste stappen in de Nederlandse taal. Gedurende het afgelopen jaar groeide het aantal organisaties en Gouwenaars, die zich inzetten voor deze nieuwkomers. Behalve uiteraard de gemeente Gouda, zijn ook kerken en moskeeën, taal- en ontmoetingscafés en anderen hierin actief.

Dat dit erg gewaardeerd wordt door de bewoners van de boot, werd zaterdag 14 januari extra duidelijk. Vrijwilligers uit Gouda werden uitgenodigd voor een gezellige avond in de Walvis. Een gezelschap van zo’n 50 mensen kwam bij elkaar om wat te drinken en te eten. Door een van de organisatoren werd een indrukwekkend verhaal verteld en uitgenodigde vrijwilligers uitvoerig bedankt en verrast met een cadeautje. Wethouder Rogier Tetteroo sprak mooie woorden en schetste de beleving van Gouda ten aanzien van de boot. Hij merkte ook op dat alle activiteiten van Gouda 750 ook bijgedragen hebben tot verbinding.

Wij zijn vooral trots op de bewoners dat zij de Nederlandse taal zo snel hebben geleerd en dat ze zich inzetten als vrijwilligers bij verschillende evenementen. Ze willen echt meedoen in de Goudse samenleving. Wij kijken terug op een leuke avond en hopen op een goede toekomst voor deze enthousiaste nieuwe Nederlanders.

Twee Goudse taalmaatjes


Open Huis Steun? Midden Holland

gouda • Iedereen is welkom bij het open huis op zaterdag 4 februari 2023 in het het Atelier achter het Hospice, Ridder van Catsweg 67 in Gouda. Het is van 11.00 tot 13.00.

Vrijwilligers zijn aanwezig om u te informeren over Ondersteuning Thuis, verblijf in een van de hospices en vrijwilligerswerk bij het steunpunt. Ook is er een expositie te bekijken. Deze winter zijn er foto's te zien van amateurfotograaf Piet Bliek. Hij maakt natuurfoto's van vogels, zoogdieren en landschappen zien. Bij verkoop gaat een deel van de opbrengst naar Steun• Midden Holland.