Magda Vlot-Steketee en wethouder Anna van Popering-Kalkman
Magda Vlot-Steketee en wethouder Anna van Popering-Kalkman Foto: Roelie Spijkerboer-Seinen

Vrijwilligerspenning voor Marga Vlot-Steketee

gouda • Magda Vlot-Steketee heeft op vrijdag 20 januari de vrijwilligerspenning van de stad Gouda ontvangen. Ze kreeg deze penning uitgereikt door wethouder Anna van Popering-Kalkman. Ze zal voor velen een bekend gezicht hebben; ze kreeg de erepenning als waardering voor haar jarenlange inzet voor de Ontmoetingskerk. 

Sinds 1993 is ze lid van de Ontmoetingskerk, in de kerkraad heeft ze een actieve rol als missionair ouderling. Maar ook kijkt ze verder dan de Ontmoetingskerk, zo enthousiasmeert ze ook gemeenteleden voor het Paasontbij op de Markt. 

Verwonderen

Daarnaast zet ze zich in voor de jeugd: deze kreeg een eigen programma in de dienst aangeboden. Verder flyert ze voor de kerk en geeft ze aandacht aan kwetsbare gemeenteleden. 

‘Ze oordeelt niet en verwondert zich slechts, door haar positieve houding weet ze veel mensen aan zich te binden,’ schrijft de gemeente over haar.

Verscheidenheid

De Ontmoetingskerk in Gouda Oost is aangesloten bij PKN Gouda. De Protestantse wijkgemeente de Ontmoetingskerk biedt ruimte aan een verscheidenheid aan gedachten, geloofsbelevingen en ervaart de samenwerking met andere geloofsgemeenschappen als waardevol. Er zijn ongeveer 1300 mensen lid van de wijkgemeente. 'Vanuit de kernwoorden bezield, betrokken en open wil de Ontmoetingskerk een plek bieden aan gemeenteleden en bezoekers,' aldus de organisatie. 

Vrijwilligerspenning

De vrijwilligerspenning van de stad Gouda is in 1995 door het college van burgemeester en wethouders in het leven geroepen. 

Daarmee geeft Gouda blijk van waardering aan vrijwilligers die zich gedurende langere tijd vrijwillig verdienstelijk hebben gemaakt voor de Goudse samenleving.