• Victor met zijn boek.
• Victor met zijn boek. Foto: Aangeleverd

Victor schreef honderden brieven naar de krant

gouda • Victor Kammeraat schreef jarenlang brieven naar het AD. Nu bundelde hij zowel zijn gepubliceerde als niet gepubliceerde reacties in het boek: 'Brief van de dag'. 

Al vanaf 2015 houdt Kammeraat zowel het Goudse als het landelijke nieuws goed in de gaten en deinst er niet voor terug daar zijn mening over te geven. 'Ik ben iemand met een mening,' zegt hij. Dat zal niemand verbazen, want inmiddels schreef hij 700 brieven, waarvan er 150 werden gepubliceerd. 'Ik begon ermee en ik merkte dat ik het leuk vond om te doen. Dus bleef ik ze sturen.'

In de loop der tijd kreeg hij veel reacties van anderen. 'Ik heb een brede kennisenkring, zij reageren vaak weer op mijn reacties. Maar ook in andere delen van het land herkennen mensen soms mijn naam, en daar krijg ik leuke reacties op,' vertelt hij. Dat anderen reageren, is voor Kammeraat een stimulans om ermee verder te gaan. 

Humor

'Het is niet alleen serieus, er zit ook een beetje humor in,' vertelt hij. 'Maar je probeert toch ook vragen te stellen, of mensen bewust te maken. Ik wil mensen ook stimuleren dat zij best eens hun eigen mening mogen ventileren. Het geeft interactie en laat je over je eigen mening nadenken.'

In het hardcoverboek zijn brieven van Kammeraat van 2015 tot en met 2022 te lezen. Het is te koop bij de Primera op de Markt.