Afbeelding
Foto: aangeleverd

United Voices op zoek naar nieuwe aanwas

Algemeen

GOUDA • Pop- en musicalkoor United Voices zoekt nieuwe zangers en zangeressen. Belangstellenden zijn welkom om een proefles mee te doen in de Prinses Julianaschool aan de Burg. Martenssingel 38 in Gouda. 

Het koor is in 2019 opgericht. “Na een moeilijke coronaperiode zijn we afgelopen september weer met veel enthousiasme begonnen met zingen”, geeft muzikaal leider Dick van Bokkem aan. “Heerlijk om een avondje in de week diverse bekende songs van toen en nu met elkaar te zingen. Denk hierbij aan The Beatles, Abba, Maroon 5, Krezip, Queen, Racoon, Lady Gaga, Amy Winehouse, De Dijk, Doe Maar, Miss Montreal en vele anderen. Songs uit musicals als Grease, Cabaret, Hair, Les Miserable etc. passeren ook de revue. We doen dit op donderdagavond van 19.30 tot 21.30 uur onder leiding van een ervaren coach. Er is een kwartiertje pauze.”

Het koor zingt met een laagdrempelige methode waarbij mensen geen notenschrift hoeven te kennen. Er worden digitale bestanden aan de koorleden verstrekt die door professionals zijn ingezongen. Van Bokkem: “Door de individuele stemmen per stemgroep te beluisteren bepaal je zelf bij welke partij jouw stem het beste past en kan je deze vervolgens op een moment dat het jou uitkomt gaan oefenen. De arrangementen zijn doorgaans 3 of 4 stemmig. Door deze methode is het mogelijk om na enkele weken weken de song met het instrumentale digitale bestand mee te zingen. De muzikale begeleiding bestaat minimaal uit slagwerk, gitaar en keyboard/piano.”

Van Bokkem geeft aan dat er bij het koor nog steeds ruimte is voor nieuwe mensen. “We nodigen hen graag uit om een keertje gratis een proefrepetitie mee te komen maken om de methode te ervaren en de sfeer te proeven.”         

Zie ook: www.unitedvoices.nl.