• Wilma Bierens en ballet.
• Wilma Bierens en ballet. Foto: Wim Roefs

Het mooiste uit operette én musical

gouda • De Nationale Operette brengt op zaterdag 7 januari het nieuwjaarsconcert 'Wenen, New York, Parijs' in de Goudse Schouwburg.

'Wenen, New York, Parijs' bevat niet alleen stukken uit de Weense operette, maar ook uit het Amerikaanse en Franse operetterepertoire, waaronder de cancan. Ook hoogtepunten uit de bekendste musicals passeren de revue.

Onder leiding van maestro Walter Proost zorgt European Philharmonia in de Johann Strauss-bezetting voor een 'sprankelende, onvergetelijke concertervaring'. Dit orkest werd opgericht in 2013 met als doel om klassieke muziek opnieuw dichter bij de mensen te brengen.
De zang wordt vertolkt door solisten die hun sporen op internationale podia ruimschoots hebben verdiend: sopraan Wilma Bierens, tenor Arnold Bezuyen en bariton Bert Simhoffer. Zij waren ooit ook stersolisten bij de voormalige Hoofdstad Operette.

De Nationale Operette vindt het belangrijk om jonge talenten ook een podium en zodoende ervaring te bieden. Daarom werkt er aan de voorstellingen een vocaal ensemble mee, bestaande uit veelbelovende vocalisten. Tessa Wouters selecteerde voor haar choreografieën talentvolle dansers, die in een sprookjesachtig decor voor een fraai totaalplaatje zorgen.

Aanvang: 20.00 uur. Reserveren kan op www.goudseschouwburg.nl.