woensdag 4 januari

LEGO Bouwdag in Theater Concordia
14:00-17:00 Haastrecht, Theater Concordia. In de kerstvakantie is er weer een LEGO Bouwdag in Theater Concordia. Tussen 14.00 en 17.00 uur zijn kinderen welkom om met een bijna oneindige hoeveelheid LEGO te bouwen. Voor het mooiste bouwwerk is er een prijs. Kaarten (à 6,50 euro) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

donderdag 5 januari

Workshop Spike Prime
9:00-10.30 Gouda, Chocoladefabriek, Klein Amerika 20. In de kerstvakantie is er in de Techniekwerkplaats op de tweede verdieping van de Chocoladefabriek een workshop voor kinderen vanaf 9 jaar over Spike Prime: bouwen, programmeren, ontdekken. Voor LEGO-liefhebbers en de nieuwe uitvinders. Leden van de bibliotheek Gouda betalen 6,50 euro en niet-leden 7,50 euro.

Workshop Spike Essential
11:00-12:30 Gouda, Chocoladefabriek, Klein Amerika 20. In de kerstvakantie is er in de Techniekwerkplaats op de tweede verdieping van de Chocoladefabriek een workshop voor kinderen van 7 tot 9 jaar over Spike Essential: bouwen, programmeren en volop fantaseren èn verhalen bedenken rond de verschillende LEGO-figuren. Leden van de bibliotheek Gouda betalen 6,50 euro en niet-leden 7,50 euro.

Repair Café in Theater Concordia
13:30-16:00 Haastrecht, Theater Concordia. Iedereen is welkom om met hun kapotte spullen naar Theater Concordia te komen, om die ter plaatse, samen met vrijwillige reparateurs, weer in orde te maken. Ook WelZijn Krimpenerwaard is vertegenwoordigd met de Formulierenfabriek voor inwoners die hulp en ondersteuning kunnen gebruiken bij het invullen van (digitale) formulieren. Tenslotte is de Historische Vereniging Haastrecht present.

dinsdag 10 januari

Computervragenuurtje in ‘Ontmoetingscentrum de Walvis
10:30 Gouda, Ontmoetingscentrum de Walvis, Walvisstraat 1. Iedere dinsdagochtend van 10.30 tot 12.00 uur zitten de medewerkers van Seniorweb klaar om vragen te beantwoorden over computers, tablets of smartphones. Voor verdere informatie: Patricia van Waas, tel. (0182) 590101.

50+ special - Hallelujah: Leonard Cohen
19:00 Gouda, Cinema Gouda. Deze documentaire laat de ontwikkeling van Cohens carrière zien en focust zich op de ontstaansgeschiedenis van zijn meest bekende en meest gecoverde song. Met ontroerende getuigenissen van grote artiesten voor wie het lied een persoonlijke toetssteen is geworden. Ontvangst met een kop koffie of thee en een naborrel met een drankje naar keuze en bitterballen. Kaarten zijn te bestellen op www.cinemagouda.nl.

donderdag 12 januari

Spreekuur Taalhuis
9:30-11:30 Gouda, De Walvis, Walvisstraat 1. Wil je de Nederlandse taal leren? Of wil je met de computer leren werken? Voor iedereen die wil weten wat voor hulp Taalhuis Gouda biedt, is er een spreekuur. Langskomen kan gewoon zonder afspraak. Meer informatie: 06-51829363/taalhuis@bibliotheekgouda.nl.

zaterdag 14 januari

Werkplaats op zaterdag
14:00 Gouda, Chocoladefabriek aan Klein Amerika 20. Regelmatig zijn er ‘Werkplaatsen op zaterdag’ in de Chocoladefabriek. Op de tweede verdieping bevindt zich de Techniekwerkplaats, waar kinderen de mogelijkheden van techniek en technologie ontdekken. Op 14 januari kunnen kinderen van 5 tot 8 jaar onder begeleiding van Natascha en Celine een bordspel maken. Een middag kost 7,50 euro inclusief drinken. (Groot)ouders mogen gratis naar binnen (1 volwassene per kind). Meer informatie en kaartverkoop: www.bibliotheekgouda.nl/werkplaats.

zondag 15 januari

Filmmiddag in Theater Concordia
15:00 Haastrecht, Theater Concordia. Concordia Filmmiddag met dit keer de animatiefilm 'Minuscule 2: Het tropisch avontuur' (2019). Als het tijd is om de wintervoorraden aan te vullen, merkt niemand dat een lieveheersbeestje vastzit in een pakket voor… de Caraïben! Het Rescue Team komt in actie, en zo belanden mier, spin en lieveheersbeestje aan de andere kant van de wereld. Maar komt hun hulp nog op tijd? De film draait in Theater Concordia op groot scherm. Kaarten (à 6,50 euro) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

dinsdag 17 januari

Cursus Fotograferen met de Android-telefoon
10:00-12:00 Gouda, Van Noord, Lekkenburg 1. De camera op de Android-smartphone is door de jaren heen steeds beter geworden. Veel bezitters laten daarom de gewone fotocamera thuis en gebruiken de smartphone voor het maken van foto’s. Op de Android-smartphone gebruikt men daarvoor de app Camera. Samen met SeniorWeb verzorgt de bibliotheek Gouda een cursus over de werking van de fotofunctie. De cursus is op 17 januari, 24 januari en 31 januari. Meer informatie en kaartverkoop: www.bibliotheekgouda.nl/fotograferen.

Computervragenuurtje in ‘t Govertje
10:30 Gouda, ‘t Govertje, Ouverturelaan 12. Iedere dinsdagochtend van 10.30 tot 12.00 uur zitten de medewerkers van Seniorweb klaar om vragen te beantwoorden over computers, tablets of smartphones. Voor verdere informatie: Patricia van Waas, tel. (0182) 590101.