• Het Islamitisch centrum aan de Antwerpseweg.
• Het Islamitisch centrum aan de Antwerpseweg. Foto: Aangeleverd

Benefiet MIV Assalam groot succes

gouda •  De Marokkaans Islamitische Vereniging (MIV) Assalam heeft dit weekend en maandag een benefiet gehouden. Dat stond in het teken van de afbouw van het Islamitisch Centrum Gouda. In vier dagen tijd werd er meer dan 100.000 euro opgehaald.

“Wij zijn dankbaar en enorm trots op de massale steun voor dit prachtige project," laat de organisatie weten. "Dit getuigt van een sterke Goudse islamitische gemeenschap. Wij willen ook alle bedrijven, organisaties en individuen bedanken die hebben gesponsord of anderszins hebben bijgedragen aan het benefiet."

In verbinding met de stad

Gouda is een stad met een relatief grote islamitische gemeenschap, maar een Islamitisch Cultureel Centrum ontbreekt nog. Dat betekent dat de huidige wijkmoskeeën nu voornamelijk een gebedsplek zijn en weinig ruimte is voor maatschappelijke en culturele activiteiten voor vrouwen, mannen en jongeren. Maar ook is er behoefte aan een centrum dat midden in Gouda en in verbinding staat met andere organisaties in de stad. Daarom wordt er nu verbouwd aan een plek op de Antwerpseweg 1 in de wijk Bloemendaal in Gouda.

Benefieten

Eerder zijn de bouwwerkzaamheden aan de buitenkant afgerond, nu richten de werkzaamheden zich op de afbouw aan de binnenkant. Om de verdere afbouw van het drie etages tellende gebouw mogelijk te maken, worden benefieten georganiseerd. In het gebouw komen onder andere gebedsruimten voor mannen en vrouwen, diverse leslokalen voor educatie van jong en oud, conferentie-, activiteiten en ontmoetingsruimten voor mannen, vrouwen en jongeren en een bibliotheek en studieruimte.

De organisatie heeft als doel om aanstaande Ramadan voor het eerst de deuren te openen om samen de Taraweeh (Ramadan-gebeden) te bidden.