Gesprekken over het klimaat

GOUDA • De 6-delige workshopreeks KlimaatGesprekken gaat voor de tweede keer in Gouda van start en dit keer in Kort Haarlem.

Steeds meer mensen raken gealarmeerd over het klimaat en willen actief bijdragen tegen een verdere klimaatverandering. Ze worden nieuwsgierig naar oplossingen zoals lekkere gerechten die gezond en klimaatvriendelijk zijn, repair-cafés, ruilwinkels, coöperaties of verpakkingsvrij boodschappen doen en ook grotere investeringen als een warmtepomp. In de serie KlimaatGesprekken kunnen deelnemers op een ongedwongen manier samen ontdekken welke oplossingen bij hem of haar passen en tijdens de gesprekken inspireren deelnemers elkaar. De kernwoorden zijn Hoop, Humor en Handelingsperspectief. "De workshops geven inzicht in de keuzes die je dagelijks bewust of onbewust maakt. En het effect daarvan op jouw en mijn wereld. In gesprek leer je van elkaar en word je positief uitgedaagd je klimaatimpact te verminderen. Niet omdat het moet, maar omdat je zelf ervoor kiest. Wat bij jou past,” laat de organisatie weten.
Wil jij ook deelnemen aan de KlimaatGesprekken die Suzanne Dalman en Peter Wielaard vanaf 25 januari as. starten? Tijdstip is van 19.30 tot 21.45 uur. De vijf andere workshops vinden plaats op de volgende woensdagavonden: 8 februari, 22 februari, 8 maart, 29 maart en 12 april. De deelnamekosten bedragen 45 euro voor zes avonden, een lees- en werkboek en, last but not least, de inspiratie en steun van een groep gelijkgestemden. Ervaring leert dat juist dat laatste veel oplevert! De organisatie wil met 6 tot 8 deelnemers van start gaan. Mail dus snel naar suzannedalman@gmail.com.