Germa Vroege (links) trakteert de Voedselbank.
Germa Vroege (links) trakteert de Voedselbank. Foto: PR

Germa geeft Albert Heijn-prijs aan Voedselbank

Algemeen

GOUDA • De Goudse Germa Vroege kon haar ogen niet geloven: ze won één minuut gratis winkelen bij de Albert Heijn-vestiging in haar woonwijk Goverwelle.

Omdat een goede vriendin van haar door omstandigheden tijdelijk ondersteund moet worden door de voedselbank, besloot ze direct de opbrengst te schenken aan dit goede doel. Ze besloot het strategisch goed aan te pakken en deed eerst grondig onderzoek in de winkel. Daar ontdekte zij dat een minuut snel om is en dat het dus weinig zin heeft om met je winkelwagentje de hele winkel door te rijden. Beter kun je je seconden benutten met het inladen van producten.

Germa selecteerde vervolgens een gedeelte van de winkel waar veel producten van waarde lagen, die de voedselbank goed kan gebruiken: de wasmiddelenafdeling. Een geode strategie: in die ene minuut winkelen wist ze voor maar liefst 539 euro in haar wagentje te krijgen, een absoluut record.

Zelfs zo’n grote oogst dat het het maximumbedrag van 500 euro dat ervoor beschikbaar is, te boven ging. Maar vanwege het goede doel heeft de AH-filiaalchef de extra producten oogluikend toegestaan en mocht ze alles meenemen. Germa kon de Goudse Voedselbank dus verblijden met al deze boodschappen.

Het was voor de Goudse Voedselbank de eerste keer in haar bestaan dat er een schenking binnenkwam met zo’n bijzonder verhaal erbij. Germa werd er hartelijk voor bedankt. En terecht.