Aanmoediging voor Goudse jeugdcultuur

gouda • De jeugdcultuur in Gouda krijgt nog dit jaar een boost met een subsidie. Er komt nog ruim 310.000 euro beschikbaar voor de jeugdcultuur in Gouda. De gemeenteraad stemde vorige week in met het inzetten van deze middelen, die Gouda ontvangt vanuit het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).

"Met dit geld kunnen we extra meters maken om de deelname aan cultuur voor jongeren tussen de 14 en 27 jaar te stimuleren," zegt wethouder Thierry van Vugt (Cultuur en Evenementen). "Ook kunnen wij de broodnodige investeringen mogelijk maken bij belangrijke Goudse voorzieningen voor de jeugd. Zoals So What! en StudioGonz, en kunnen we vernieuwende projecten een impuls geven.”

Door de strakke landelijke planning vanuit het ministerie worden de middelen voor 2022 ingezet voor het versterken van een aantal bestaande culturele organisaties en/of projecten. Bijvoorbeeld projecten als "Express Yourself” met urban workshops en masterclasses gericht op het ontwikkelen van talenten, maar ook naar materialen en techniek voor beeldende kunst en geluid- en lichttafels bij de poppodia.