donderdag 29 december

Computervragenuurtje in de Rotonde
14:00-16:00 Gouda, De Rotonde, Zuidhoef 138. Op het 'computervragenuurtje' kan men elke donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur terecht met alle vragen over computer, laptop, tablet en/of smartphone. Voor verdere informatie kan contact worden opgenomen met Simon de Vries, tel. (0182) 510519.

Inloopspreekuur computervragen in Van Noord
14:00-16:00 Gouda, Van Noord, Lekkenbrug 1. Iedere donderdag van 14.00 tot 16.00 uur is er voor senioren een inloopspreekuur voor computervragen in Van Noord aan de Lekkenburg 1. Aanmelden is niet nodig.

Top 2000 Live - Alive and Kicking
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Grote hits uit rock-, pop-, soul en nederbeat in een prachtig decor, hard meezingen afgewisseld met kippenvel én niet stil kunnen blijven zitten; dat is en blijft het recept. Want daar zijn we wel aan toe. Maak de stem vast los, de borst maar nat en bereid je voor op een heerlijke avond. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

zaterdag 31 december

Oliebollen eten
10:30-12:00 Gouda, De Brug achter de Pauluskerk, Willem de Zwijgersingel 1. Iedereen is welkom om samen koffie te drinken en een oliebol te eten. Een gratis uitje voor gezinnen met kinderen: er zijn spelletjes en knutsels.

Oudejaarsconcert Sint-Jan
16:00 Gouda, Sint-Jan. Het slotconcert van de concertserie 2022 van de Stichting Goudse Sint-Jan vindt plaats in de vorm van een Oudejaarsconcert door sopraan Nanette Mans en stadsorganist Gerben Budding. Er wordt gemusiceerd in het koor van de kerk. Het concert is ook de afsluiting van het gedenkjaar van César Franck en Heinrich Schütz. Beide componisten hebben veel aandacht gekregen in de concertserie 2022. In het midden van het programma klinkt een Oudejaarskoraal van Johann Sebastian Bach. Vrij toegankelijk met een entreekaartje voor de kerk. Met een Museumkaart, Rotterdampas of Vriendenpas Sint-Jan is de toegang gratis.

zondag 1 januari

Winterwandeling
17:00 Gouda, start bij de Waag op de Markt. Een winterwandeling aan het einde van de middag, want Gouda is op z'n mooist als de duisternis valt en er een serene sfeer heerst. Dit is het moment om mee te gaan met een wandeling van het Goudse Gidsen Gilde. Laat je meevoeren langs verlichte monumenten en geniet van de mooi versierde straatjes en steegjes. Maak gebruik van de unieke mogelijkheid om de uitgelichte Goudse glazen van de Sint-Janskerk van buiten te bewonderen. Kosten: 4 euro p.p. bij voorinschrijving via www.goudsegidsengilde.nl of 5 euro op de dag zelf bij de gids. Kinderen tot 12 jaar gratis. De wandeling duurt ca. een uur.

dinsdag 3 januari

Computervragenuurtje in ‘t Govertje
10:30 Gouda, ‘t Govertje, Ouverturelaan 12. Iedere dinsdagochtend van 10.30 tot 12.00 uur zitten de medewerkers van Seniorweb klaar om vragen te beantwoorden over computers, tablets of smartphones. Voor verdere informatie: Patricia van Waas, tel. (0182) 590101.

Jagen op wilde planten
14:00 Gouda, parkeerplaats bij de Wielerbaan Goudse Hout, Goudsehoutsingel. Al voor de achtste maal organiseert IVN IJssel en Gouwe de Eindejaarsplantenjacht. In het Goudse Hout wordt gezocht naar alle wilde en verwilderde planten die nog in bloei staan. De resultaten worden doorgegeven aan de natuurorganisatie Floron die benieuwd is welke planten er nog bloeien tussen Kerst en 3 januari, hoeveel verschillende planten dat zijn en welke er het meest voorkomen.

woensdag 4 januari

LEGO Bouwdag in Theater Concordia
14:00-17:00 Haastrecht, Theater Concordia. In de kerstvakantie is er weer een LEGO Bouwdag in Theater Concordia. Tussen 14.00 en 17.00 uur zijn kinderen welkom om met een bijna oneindige hoeveelheid LEGO te bouwen. Voor het mooiste bouwwerk is er een prijs. Kaarten (à 6,50 euro) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

donderdag 5 januari

Workshop Spike Prime
9:00-10.30 Gouda, Chocoladefabriek, Klein Amerika 20. In de kerstvakantie is er in de techniekwerkplaats op de tweede verdieping van de Chocoladefabriek een workshop voor kinderen vanaf 9 jaar over Spike Prime: bouwen, programmeren, ontdekken. Voor LEGO-liefhebbers en de nieuwe uitvinders. Leden van de bibliotheek Gouda betalen 6,50 euro en niet-leden 7,50 euro.

Workshop Spike Essential
11:00-12:30 Gouda, Chocoladefabriek, Klein Amerika 20. In de kerstvakantie is er in de Techniekwerkplaats op de tweede verdieping van de Chocoladefabriek een workshop voor kinderen van 7 tot 9 jaar over Spike Essential: bouwen, programmeren en volop fantaseren èn verhalen bedenken rond de verschillende LEGO-figuren. Leden van de bibliotheek Gouda betalen 6,50 euro en niet-leden 7,50 euro.

Repair Café in Theater Concordia
13:30-16:00 Haastrecht, Theater Concordia. Iedereen is welkom om met hun kapotte spullen naar Theater Concordia te komen, om die ter plaatse, samen met vrijwillige reparateurs, weer in orde te maken. Ook WelZijn Krimpenerwaard is vertegenwoordigd met de Formulierenfabriek voor inwoners die hulp en ondersteuning kunnen gebruiken bij het invullen van (digitale) formulieren. Tenslotte is de Historische Vereniging Haastrecht present.

dinsdag 10 januari

Computervragenuurtje in ‘t Govertje
10:30 Gouda, ‘t Govertje, Ouverturelaan 12. Iedere dinsdagochtend van 10.30 tot 12.00 uur zitten de medewerkers van Seniorweb klaar om vragen te beantwoorden over computers, tablets of smartphones. Voor verdere informatie: Patricia van Waas, tel. (0182) 590101.

50+ special - Hallelujah: Leonard Cohen
19:00 Gouda, Cinema Gouda. Deze documentaire laat de ontwikkeling van Cohens carrière zien en focust zich op de ontstaansgeschiedenis van zijn meest bekende en meest gecoverde song. Met ontroerende getuigenissen van grote artiesten voor wie het lied een persoonlijke toetssteen is geworden. Ontvangst met een kop koffie of thee en een naborrel met een drankje naar keuze en bitterballen. Kaarten zijn te bestellen op www.cinemagouda.nl.

donderdag 12 januari

Spreekuur Taalhuis
9:30-11:30 Gouda, De Walvis, Walvisstraat 1. Wil je de Nederlandse taal leren? Of wil je met de computer leren werken? Voor iedereen die wil weten wat voor hulp Taalhuis Gouda biedt, is er een spreekuur. Langskomen kan gewoon zonder afspraak. Meer informatie: 06-51829363/taalhuis@bibliotheekgouda.nl.

dinsdag 17 januari

Cursus Fotograferen met de Android-telefoon
10:00-12:00 Gouda, Van Noord, Lekkenburg 1. De camera op de Android-smartphone is door de jaren heen steeds beter geworden. Veel bezitters laten daarom de gewone fotocamera thuis en gebruiken de smartphone voor het maken van foto’s. Op de Android-smartphone gebruikt men daarvoor de app Camera. Samen met SeniorWeb verzorgt de bibliotheek Gouda een cursus over de werking van de fotofunctie. De cursus is op 17 januari, 24 januari en 31 januari Meer informatie en kaartverkoop: www.bibliotheekgouda.nl/fotograferen.

Computervragenuurtje in ‘t Govertje
10:30 Gouda, ‘t Govertje, Ouverturelaan 12. Iedere dinsdagochtend van 10.30 tot 12.00 uur zitten de medewerkers van Seniorweb klaar om vragen te beantwoorden over computers, tablets of smartphones. Voor verdere informatie: Patricia van Waas, tel. (0182) 590101.

Cursus smartphone
14:00 Gouda, Van Noord, Lekkenburg 1. Bijna alle verkochte mobiele telefoons zijn tegenwoordig smartphones. Dat wil zeggen dat de telefoons meer kunnen dan alleen bellen en sms'en. Op de slimme apparaten kan men ook internetten, e-mailen, sociale media gebruiken, spelletjes spelen en fotograferen. Maar hoe werkt dat allemaal? De bibliotheek Gouda geeft samen met SeniorWeb een cursus over de smartphone (Android). Deze bestaat uit vijf bijeenkomsten op 17 januari, 24 januari, 31 januari, 7 februari en 14 februari van 14.00 uur tot 16.00 uur. De groep bestaat uit maximaal 6 personen. Leden van de bibliotheek en/of SeniorWeb betalen 20 euro. Niet-leden betalen 25 euro.