Afbeelding
Foto: Jan van den Berg

Ring uitgereikt aan winnaar prijsvraag magazine GO

gouda • De eerste editie van het gratis magazine GO voor Gouda en omgeving verscheen in november. De redactie deed enkele weken daarvoor een oproep om mee te denken over de inhoud van het magazine. Daarop kwamen zeer diverse reacties. Eentje sprong er tussenuit: het verhaal over Renate Eikenaar.

Renate Eikenaar kreeg in augustus 2019 de diagnose borstkanker. Ondanks dat slechte nieuws, ging Renate niet bij de pakken neerzitten. Ook niet toen zij door chemotherapie haar haar begon te verliezen. Zij ging juist aan de slag met haar nieuwe look en droeg graag sjaals als hoofdband. Ze kreeg steeds vaker complimentjes en mensen vroegen haar om uit te leggen hoe ze de hoofdbanden omdeed. Zo kwam ze erachter dat er eigenlijk maar weinig keuze was in een beetje mooi uitziende hoofdbanden. Voor Renate een aanleiding om te starten met haar eigen bedrijf: The Head Up Club. Makkelijk te dragen hoofdbanden met vrolijke prints, in mooie kleuren en gemaakt van fraaie stoffen. Inmiddels verkoopt ze haar hoofdbanden over de hele wereld.

Dit verhaal verdient een mooi podium, aldus de redactie van magazine GO! Daarom besloot de redactie unaniem om de prijs - een ring ter waarde van 1000,- euro, beschikbaar gesteld door Juwelier Jos - toe te kennen aan Renate. Ze werd aangedragen door haar goede vriendin Sabine en ook zij vond het een goed idee om de prijs, die eigenlijk aan de inzender zou moeten worden uitgereikt, aan Renate te geven. In de volgende editie van het magazine (voorjaar 2023) komt ook een uitgebreid interview met Renate. Afgelopen maandag werd de ring van Juwelier Jos in de winkel aan de Lange Tiendeweg overhandig aan Renate.

Magazine GO is gratis verkrijgbaar via diverse afhaalpunten.

q  www.gogouda.nl