Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Van friet met mayo naar high end auto

moordrecht • Het is voor velen een bekend gezicht: Serge Langendoen. Veel Gouwenaars kennen hem nog van Cafetaria Vreugdenhill in Gouda. Dertien jaar geleden is hij een hele andere weg ingeslagen; hij verzorgt lakcorrecties en lakbescherming van zogenaamde hyper cars en bedient daarmee een klantenkring uit heel Europa.

Langendoen: “Wij hebben 26 jaar een familiebedrijf gehad: cafetaria Vreugdenhil aan de Wachtelstraat in Gouda, middenin de Korte Akkeren. Ik denk dat heel veel mensen mij daar persoonlijk nog wel van kennen. Het was wel een bekende zaak in de omgeving en zo’n 80% procent van de klanten kende ik bij de voornaam. Het was altijd hard werken, maar wel een hele mooie tijd.”

Tijdens zijn werkzaamheden in het cafetaria kreeg Serge Langendoen steeds meer interesse in auto detailing. Langendoen: “Eigenlijk is dat het serieus schoonmaken van een auto, of cosmetische autoverzorging. Ik begon met het poetsen van mijn eigen auto. Daarna ben ik meegelift op de aandacht voor detailing. Ik ben er vanaf het begin bij geweest.” 

Discretie

Dertien jaar geleden startte hij zijn bedrijf Ride & Shine Detailing. “In 2019 zijn we verhuisd naar het bedrijventerrein Gouwe Park, omdat mijn oude pand te klein werd.” De werkplaats is opvallend licht; alles is wit, van vloer tot plafond. “We waren het eerste bedrijf in Nederland waar alles wit was. Daarna hebben heel wat bedrijven dat voorbeeld gevolgd.”

“Wij zijn gespecialiseerd in lakcorrecties en lakbeschermingen van auto’s. Inmiddels hebben we een klantenkring uit heel Europa, maar voornamelijk uit Nederland. We werken echt aan Bugatti’s en andere mooie exoten. De auto’s komen vaak aan in gesloten transport, uit Monaco, Zwitserland, Duitsland, Spanje. Discretie is verzekerd; soms is dat jammer en zou je graag zo’n auto op je social media willen laten zien. Maar we begrijpen heel goed dat niet iedereen dat op prijs stelt.”

Schoonheidssalon

Bij Ride & Shine krijgt de auto een speciale behandeling; je kunt het zien als een schoonheidssalon voor de vierwieler. Dat kan gaan van een dagbehandeling (uitgebreid reinigen) tot een meerdaagse behandeling, waarbij ze als final touch een complete bescherming van de lak aanbrengen. Tevens is het bedrijf gespecialiseerd in het aanbrengen van PPF: paint protection film, in het Nederlands ook wel steenslagfolie. Hiermee bescherm je de lak van de auto tegen steenslag of andere beschadigingen, zoals parkeerschade.

“Ik ben van frietbakker naar autopoetser gegaan, als we het plat mogen zeggen”, lacht Langendoen. Dat ‘gewone’ benadrukt hij graag nog even extra: “We werken dan wel met een mooi segment auto’s, maar we bieden onze diensten aan voor iedere auto. Laat je auto hier eens wassen. Dat doen we voor iedereen. We doen alles met de hand, gebruiken ontkalkt water, schone washandschoenen en schone droogdoeken. Compleet met voorreiniging. Je auto is echt schoon aan het einde.”

Meer weten over Ride & Shine Detailing? Een uitgebreid interview verscheen onlangs in het gratis te verkrijgen magazine GO. Kijk voor de verspreidpunten of een digitaal exemplaar op gogouda.nl.

q  www.rideandshinedetailing.nl