Afbeelding
Foto: Jan van den Berg

Ijszwemmers nemen hun jaarlijkse duik in de Karnemelksloot

Algemeen

GOUDA • Het is een jaarlijkse traditie voor een groepje ijszwemmers uit Gouda: tussen kerst en oud & nieuw, als de meeste Gouwenaars warm op de bank zitten, nemen zij een duik in de Karnemelksloot. Met water van 4,7 graden zwom de groep die zich de Surfplas Ice Swimmers noemt, tussen de kerstbomen die in het water staan.

Samen met zijn vrienden Theo, Christian, Arthur en Luc sprong Raymond Oosterbaan op donderdagavond het water in. De groep zwemt het hele jaar door buiten en er zijn meer mensen verbonden aan de Surfplas Ice Swimmers. ‘Het is één grote familie geworden. Je zit allemaal in hetzelfde schuitje, je moet allemaal het koude water in. Je weet dat het pijn doet de eerste meters. Daarna heb je weer hetzelfde probleem: je gaat rillen, je krijgt het koud. Maar het is een gezellige sfeer en dat is de reden dat we het blijven doen.’

Green Heart Ice Swim
De groep organiseert in het nieuwe jaar De Green Heart Ice Swim, waaraan geïnteresseerden mee kunnen doen . ‘Zet hem alvast in de agenda,’ moedigt Oosterbaan aan. Het zwemevenement wordt georganiseerd in het weekend van 4 en 5 februari 2023. Er worden dan verschillende afstanden in ijskoud water gezwommen in de Surfplas in Reeuwijk.

Voor meer informatie over de Green Heart Ice Swim, klik hier.