Peter van Dongen (l) overhandigt Andries Joling (r) van de Goudse Voedselbank.
Peter van Dongen (l) overhandigt Andries Joling (r) van de Goudse Voedselbank. Foto: Aangeleverd

Centric verrast voedselbank met gift

Algemeen

GOUDA • Centric heeft een donatie van 25.000 euro gedaan aan de Voedselbank Gouda. Het bedrijf, dat zich specialiseert in schenkt dit jaar het bedrag, dat voorgaande jaren werd uitgegeven aan relatiegeschenken, aan de Goudse Voedselbank.

De donatie krijgt een speciale bestemming: de voedselbank heeft namelijk een nieuwe bestelbus nodig. De auto wordt ingezet om het voedsel bij de supermarkten, de voedselproducenten en het regionale distributiecentrum in Rotterdam op te halen en naar Gouda te brengen. Zonder transport kan de voedselbank dus geen producten binnenkrijgen. Daarom wordt het bedrag voor de aankoop van een nieuwe elektrische bestelwagen gereserveerd. En mocht de gemeente Gouda in de toekomst besluiten dat dieselauto’s niet meer de stad in mogen, dan zal de voedselbank haar werk gewoon kunnen blijven doen.

De cheque werd aan Andries Joling, de stuwende kracht achter het nieuwe voedselbankgebouw, overhandigd door Peter van Dongen, Chief Financial Officer van Centric. “Niet iedereen heeft vanzelfsprekend toegang tot dagelijkse levensmiddelen. Daarom doneren we het bedrag dat gereserveerd staat voor relatiegeschenken dit jaar aan de voedselbank.”

Een donatie doen aan de Goudse Voedselbank kan hier.