woensdag 21 december

Kinderkerst bij Van Noord
14:00-16:00 Gouda, Ontmoetingscentrum Van Noord, Lekkenburg 1. Kinderen en hun (groot)ouders zijn welkom bij Kinderkerst in Ontmoetingscentrum Van Noord. Ze kunnen er de Kerstman en zijn vrouw in levende lijve ontmoeten. Ook wordt er door de bieb voorgelezen uit winterse verhalen en kunnen er Gingerbread kerstkoekjes versierd worden. Café van Noord serveert zelfbereide erwtensoep en natuurlijk is er warme choco met slagroom. Alle kinderactiviteiten zijn gratis.

Ladie Night - De Tatta’s
19:30 Gouda, Cinema Gouda. Wanneer Erik van Kampen een iets te hebzuchtige investering doet om nog rijker te worden, moet hij met zijn gezin van een luxe villa naar een flat verhuizen. Midden in deze volkswijk ontstaan hilarische situaties tussen de nieuwe buren en de Tatta’s. Geniet al van deze film twee dagen voor de officiële premièredatum. Inclusief bubbels en lekkere hapjes. Ontvangst vanaf 19.00 uur. Kaarten zijn te bestellen op www.cinemagouda.nl.

donderdag 22 december

Computervragenuurtje in de Rotonde
14:00-16:00 Gouda, De Rotonde, Zuidhoef 138. Op het 'computervragenuurtje' kan men elke donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur terecht met alle vragen over computer, laptop, tablet en/of smartphone. Voor verdere informatie kan contact worden opgenomen met Simon de Vries, tel. (0182) 510519.

Inloopspreekuur computervragen in Van Noord
14:00-16:00 Gouda, Van Noord, Lekkenbrug 1. Iedere donderdag van 14.00 tot 16.00 uur is er voor senioren een inloopspreekuur voor computervragen in Van Noord aan de Lekkenburg 1. Aanmelden is niet nodig.

Spreekuur Taalhuis
18:30-19:30 Gouda, Chocoladefabriek, Klein Amerika 20. Wil je de Nederlandse taal leren? Of wil je met de computer leren werken? Voor iedereen die wil weten wat voor hulp Taalhuis Gouda biedt, is er een spreekuur. Langskomen kan gewoon zonder afspraak. Meer informatie: 06-51829363/taalhuis@bibliotheekgouda.nl.

Vip-night - I Wanna Dance: The Whitney Houston Movie
20:00 Gouda, Cinema Gouda. Deze muzikale biopic is gebaseerd op het leven en de muziek van de legendarische Whitney Houston. De film neemt je mee op een emotionele, turbulente reis door het leven en de carrière van Houston. Geniet van een ontvangst met een glas bubbels en amuses, snacks en een drankje voor bij de film en iets lekkers achteraf. Ontvangst vanaf 19.30 uur. Kaarten zijn te bestellen op www.cinemagouda.nl.

Soweto Gospel Choir - Heart of Africa
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Dompel je onder in het kleurrijke en energieke muziekspektakel van het Soweto Gospel Choir, hét beste gospelkoor ter wereld. Het koor werkte samen met grote artiesten als Queen, U2, Beyoncé, Stevie Wonder, Aretha Franklin en Anastacia en won meerdere Grammy’s. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

vrijdag 23 december

Christmas Carols & glühwein
20:00-22:00 Gouda, Cultuurhuis Garenspinnerij, Turfsingel 34. Kom in de kerststemming met koordirigent Paul-Chris van Strien en zing mee met het Carol koor. Tijdens deze workshop worden bekende meerstemmige Christmas Carols gezongen als: God rest ye merry gentlemen, Away in a Manger, O little town of Bethlehem, en nog vele andere liedjes. Waan je in de Dickensiaanse tijden en geniet na het zingen samen van een glaasje glühwein. Aanmelden: www.cultuurhuisgarenspinnerij.nl.

zaterdag 24 december

Titus & Fien - Winterrevue
13:30 Gouda, Goudse Schouwburg. Titus & Fien, bekend van vele sprookjesvoorstellingen, komen met een heerlijk uitje voor de hele familie vol oliebollen, kerstversiering en natuurlijk gezelligheid. Met een prachtig decor, live orkest, grote hits, hilarische sketches en grappen en grollen. Dat wordt lachen, gieren en brúllen... Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

Kerstspecial - Hallelujah: Leonard Cohen
16:00 Gouda, Cinema Gouda. Deze documentaire laat de ontwikkeling van Cohens carrière zien en focust zich op de ontstaansgeschiedenis van zijn meest bekende en meest gecoverde song. Met ontroerende getuigenissen van grote artiesten voor wie het lied een persoonlijke toetssteen is geworden. Ontvangst met een kop koffie of thee en een naborrel met een drankje naar keuze en bitterballen. Kaarten zijn te bestellen op www.cinemagouda.nl

Kerstnachtdienst voor kinderen
19:00 Haastrecht, Hervormde kerk. Muzikale kinderkerstnachtdienst. Het kerstverhaal opnieuw verteld, met een bijzondere hoofdrol voor het orgel. Vertelling van het verhaal door organist Bas Koster en dominee Joas van der Schoot. De kerk is in kerstsfeer ingericht. Inloop met chocolademelk vanaf 18.30 uur. Voor (groot)ouders is er glühwein. De 'voorstelling' begint om 19.00 uur en duurt een klein half uur.

Kerstavonddienst
19:00 Gouda, De Oosterpoort, Aderpolderweg 1. Belangstellenden zijn welkom bij de kerstavonddienst in De Oosterpoort. In deze dienst wordt het hoopgevende verhaal over de geboorte van Jezus verteld door Gerben Roest. Muziek is er van de Oostpoortband en een speciaal samengesteld kinderkoor. Na afloop is buiten de kerk gelegenheid voor ontmoeting bij een behaaglijk vuur met warme drank.

Kerstviering bij Apostolisch Genootschap
20:00 Gouda, Bontekoesingel 1. Op kerstavond vormt de vraag ‘Wat zou de liefde doen?’ de kern van een avond met vertellers, zang en muziek. De samenkomst bij de religieus-humanisten van het Apostolisch Genootschap vindt plaats in hun gebouw aan de Bontekoesingel 1 in Gouda.

Kerstnachtdienst
21:00 Haastrecht, Hervormde kerk. Kerstnachtdienst in de Hervormde kerk. De inloop is om 20.30 uur. Vanaf 20.45 uur worden er gezamenlijk bekende kerstliederen gezongen. Voorganger is ds. Joas van der Schoot. Bas Verboom bespeelt het orgel en de cantorij verleent haar medewerking. De kerk is in kerstsfeer ingericht.

Kerstnachtdienst
21:30 Gouda, Pauluskerk, Van Hogendorpplein 2. Kerst komt er weer aan. Vier het samen in de Pauluskerk.

maandag 26 december

Winterwandeling
17:00 Gouda, start bij de Waag op de Markt. Een winterwandeling aan het einde van de middag, want Gouda is op z’n mooist als de duisternis valt en er een serene sfeer heerst. Dit is het moment om mee te gaan met een wandeling van het Goudse Gidsen Gilde. Laat je meevoeren langs verlichte monumenten en geniet van de mooi versierde straatjes en steegjes. Maak gebruik van de unieke mogelijkheid om de uitgelichte Goudse glazen van de Sint-Janskerk van buiten te bewonderen. Kosten: 4 euro p.p. bij voorinschrijving via www.goudsegidsengilde.nl of 5 euro op de dag zelf bij de gids. Kinderen tot 12 jaar gratis. De wandeling duurt ca. een uur.

dinsdag 27 december

Computervragenuurtje in ‘t Govertje
10:30 Gouda, ‘t Govertje, Ouverturelaan 12. Iedere dinsdagochtend van 10.30 tot 12.00 uur zitten de medewerkers van Seniorweb klaar om vragen te beantwoorden over computers, tablets of smartphones. Voor verdere informatie: Patricia van Waas, tel. (0182) 590101.

donderdag 29 december

Computervragenuurtje in de Rotonde
14:00-16:00 Gouda, De Rotonde, Zuidhoef 138. Op het 'computervragenuurtje' kan men elke donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur terecht met alle vragen over computer, laptop, tablet en/of smartphone. Voor verdere informatie kan contact worden opgenomen met Simon de Vries, tel. (0182) 510519.

Inloopspreekuur computervragen in Van Noord
14:00-16:00 Gouda, Van Noord, Lekkenbrug 1. Iedere donderdag van 14.00 tot 16.00 uur is er voor senioren een inloopspreekuur voor computervragen in Van Noord aan de Lekkenburg 1. Aanmelden is niet nodig.

Top 2000 Live - Alive and Kicking
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Grote hits uit rock-, pop-, soul en nederbeat in een prachtig decor, hard meezingen afgewisseld met kippenvel én niet stil kunnen blijven zitten; dat is en blijft het recept. Want daar zijn we wel aan toe. Maak de stem vast los, de borst maar nat en bereid je voor op een heerlijke avond. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

donderdag 5 januari

Workshop Spike Prime
9:00-10.30 Gouda, Chocoladefabriek, Klein Amerika 20. In de techniekwerkplaats op de tweede verdieping van de Chocoladefabriek is er een workshop voor kinderen vanaf 9 jaar over Spike Prime: bouwen, programmeren en ontdekken. Voor LEGO-liefhebbers en de nieuwe uitvinders. Leden van de bibliotheek Gouda betalen 6,50 euro en niet-leden 7,50 euro.