Marien Brand, burgemeester Pieter Verhoeve, wethouder Thierry van Vugt en Ronald van Rossum met het boek.
Marien Brand, burgemeester Pieter Verhoeve, wethouder Thierry van Vugt en Ronald van Rossum met het boek. Foto: Jan van den Berg

Boek ‘Gouda750 in Beeld’ ligt nu in de Goudse winkels: “Het pareltje waar we trots op zijn’

Algemeen

GOUDA • Het overzichtsboek van Gouda750, Gouda750 in Beeld, ligt vanaf nu in verschillende Goudse Winkels. “Het pareltje waar we trots op zijn,” laat de organisatie weten. Deze week werd het boek officieel gepresenteerd. 

“Het boek telt 144 pagina’s en staat vol met foto’s van alle activiteiten,” zegt Marien Brand, een van de organisators van Gouda750. “We hebben gewerkt met 5 vaste fotografen, maar er hebben ook genoeg andere fotografen belangeloos meegewerkt aan het boek.” Het boek werd gemaakt door Ronald van Rossum, Marien Brand, Merle van ‘t Hoog (gemeente Gouda) en Maaike Hoonhout als vormgever.

Verhalen
Om het boek in hoge kwaliteit te laten drukken, reisde het team af naar België, met de Goudse drukker Emil Wagemakers van ‘Het Staat Gedrukt’. “Daar werken ze met een LED-UV drukpers. De inkt wordt gelijk onder een UV-lamp gedroogd, waardoor de inkt niet wegzakt.” Het hard coverboek gedrukt op A4-grootte, heeft 2 leeslinten, en van vrijwel ieder project is er een foto in opgenomen. Ook staan er verhalen over de gebeurtenissen te lezen.

Een exemplaar van het boek werd voor een van de lezers van het Kontakt - de Goudse Post beschikbaar gesteld. Deze is inmiddels verloot. Wil je in het bezit komen van een exemplaar? Kijk dan in de lijst onder dit artikel voor de verkooppunten. Het boek is te koop voor 27,50. 

Voor meer informatie, klik hier. 

De Goudse Waag -Markt 35

Kruim Gouda - Klein Amerika 20 

The Readshop Kamerbeek - Lekkenburg 11b

The Readshop Goverwelle - Poldermolendreef 29

Giftclub Korte Akkeren - Constantijn Huygensstraat 114

PLUS Koornneef - Thorbeckelaan 1

The Gouda Shop - Korte Groenendaal 26

Boekhandel Smit - Korte Tiendeweg 19

Gouda Cheese Experience - Agnietenstraat 21