Afbeelding
Foto:

Gouda Vitaal stelt vragen over uitbreiding terrassen

gouda • Gouda Vitaal heeft vragen gesteld over het besluit van het college over de terrassen op de Markt. De partij is van mening dat burgers veel meer invloed zouden kunnen hebben op besluitvorming. Ook draagt de uitbereiding volgens Gouda Vitaal bij aan een levendige binnenstad. 

"Positief is allereerst dat het college ervoor heeft gekozen om inwoners hun mening te vragen over extra terrassen," laat de partij weten. "Des te pijnlijker is het dat het uiteindelijk geen rol heeft gespeeld in de besluitvorming. Ook constateren wij helaas dat de horeca als direct belanghebbende zich onvoldoende meegenomen voelt in het door u genomen besluit."

Daarom heeft de partij vragen gesteld aan het college. Zij willen onder anderen weten wat de reden is geweest om de mening van inwoners te vragen, omdat zij menen dat de beslissing uiteindelijk haaks staat op deze mening. Ook vraagt de partij wat het college heeft gedaan om ervoor te zorgen dat het de mening van de inwoners wel als basis voor het besluit hadden kunnen nemen.

Meting

Eerder vroeg de gemeente naar de mening van inwoners over de uitbreiding van de terrassen op de Markt. Uit de enquête, waaraan ook omwonenden meededen, bleek dat driekwart van de deelnemers inwoners positief stond tegenover het plaatsen van extra terrassen op de Markt in de toekomst. Gouda Vitaal vraagt nu aan het college of het tevreden is met de manier van meting of het wellicht in de toekomst anders zou doen. Ook wordt gevraagd of het college bereid is om terug te komen op het besluit, als het college van mening is dat de meting niet op een gewenste manier is verlopen.

De partij uit de zorg over de bereidheid van inwoners mee te doen aan een toekomstige meting of raadpleging, als het beeld ontstaat dat de gemeente daar weinig mee doet.