• De motorrijders onderweg.
• De motorrijders onderweg. Foto: Anja Filak

Opvallende optocht door de regio

gouda/regio • Met deze rit vroegen zij aandacht en donaties voor het door hun gesponsorde activiteitenfonds van het Prinses Maxima Centrum Utrecht.

De motorrijdende kerstmannen en –vrouwen zijn onderdeel van een landelijke campagne waarbij grote groepen kersmannen gelijktijdig op verschillende manieren geld inzamelen. De kerstmannen en – vrouwen in Zuid-Holland vertrokken vanuit Bodegraven, en reden via Woerden, Alphen a/d Rijn, Zoetermeer, Boskoop, Waddinxveen en Reeuwijk naar de eindbestemming: de kerstmarkt die op GoudAsfalt plaatsvond. De kerstmannen bleven daar staan zodat mensen met hun en hun versierde motoren op de foto konden gaan.

Enthousiast

De groep deed dit onder de naam Santa Maxima Zuid Holland. “We zijn geen georganiseerde groep, maar we zijn een platform waarbij iedereen zich kan aansluiten,” legt organisator Jelle Klein uit. Ontzettend koud, is zijn eerste reactie op hoe de rit was. "We zijn gelukkig overal hartelijk ontvangen. Onderweg kregen we een kopje koffie met stroopwafels en gevulde koeken aangeboden. Ook bij GoudAsfalt werden we enthousiast ontvangen.” De hele rit konden mensen geld doneren in de collectebussen, maar ook via de QR-code die deelnemers bij zich hadden, bijvoorbeeld op hun rug geplakt.

Veel bekijks

De groep trok veel bekijks. “We hebben veel reacties gehad onderweg, maar ook achteraf. We hebben van veel mensen gehoord dat ze achteraf graag mee hadden willen rijden, dus we hebben meteen een nieuwe datum voor volgend jaar gepland. Op 9 december 2023 is het dan weer zover. We hopen dan te gaan rijden met zo’n 80 of 90 man,” laat Klein weten.

Slotstuk

Het was het slotstuk van een jaar van individuele campagnes om geld in te zamelen voor jonge patiënten met kanker, maar ook voor hun broertjes, zusjes en ouders/verzorgers. Met de tocht is in totaal nu zo'n 1000 euro opgehaald in Zuid-Holland en 16.000 euro door heel het land. Kijk voor meer informatie op Facebook: Santa Maxima - Zuid-Holland

q  www.maximaalinactie.nl