• Maylo in de opvang.
• Maylo in de opvang. Foto: Dierenopvangcentrum Gouda

Maylo zoekt warme mand met actief baasje

Algemeen

GOUDA • Een blij ei en een stuiterbal op pootjes, zo wordt deze Labrador op Corgi-pootjes, genoemd door zijn liefdevolle verzorgers van de dierenopvang. Hij was aanvankelijk wat gestrest en verlegen. Hij kwam uiteindelijk tot rust. Toen de kennel werd opengezet kon Maylo zijn geluk niet op en sindsdien lacht hij het leven weer tegemoet.

Maylo is een gezonde, gecastreerde reu van bijna 4 jaar. Toen hij ongeveer 10 maanden was is hij uit Roemenië deze kant opgekomen. Op zijn oude adres was deze jongen sociaal naar andere honden. Hier bij ons valt hij aan de riem nog wel uit. Het is niet duidelijk of dat de spanning is. Met vreemde mensen op straat of nieuwe visite moet je wel op je hoede zijn. Maylo vindt dit erg spannend en valt soms uit. Zijn verzorgers hebben goede hoop dat het met goede begeleiding verbetert. 

Maylo heeft rust nodig en wil daarom liever een mandje in een landelijke omgeving. Katten buiten zijn het najagen waard en binnen ook geen succes. Autorijden en alleen zijn kan Maylo prima. Hij is gewend dat er kleed over zijn bench ligt, zodat hij lekker een rustig plekje heeft. Maylo is vrolijk, blij en enthousiast, maar kinderen in het gezien is geen aanrader. Wat hij wenst voor kerst: een actief baasje, dat tijd heeft om hem te begeleiden en trainen, hem te knuffelen en hem uit te dagen. 

Heb jij zo’n mandje of ken je een plekje? Reageer dan via de website. 

Benieuwd naar Maylo? Klik dan hier.