Thierry, wat maak je me nou?

Thierry wat doe je nu? Gooi je de succesvolle terrasuitbreiding zonder steekhoudende argumenten zomaar over de schutting?Want de Markt vergroenen en horeca aan de Veerstal zullen niet 1, 2, 3 gerealiseerd kunnen worden. Daar gaat echt wel wat tijd overheen. Daarbij komt dat toeristen zich niet altijd laten leiden. De ene toerist kiest voor de waterkant maar de meeste toeristen kiezen toch voor de gezelligheid van de markt met als middelpunt ons fraaie stadhuis.

 Iedereen was het erover eens dat de uitbreiding van de terrassen naar de Markt een waardevolle invulling van een doorgaans lege markt is. Er werd dankbaar gebruik gemaakt van de extra zitjes. Alleen op donderdag en zaterdag was het een beetje inschikken. 

Doekje voor het bloeden

Net nu de horeca een beetje op één lijn zit ga je de succesvolle uitbreiding van de terrassen weer intrekken. De horeca heeft het de afgelopen jaren zwaar gehad. Het begon al met de aanpassing van de terrassen, daar kwam COVID overheen. Toen kwam je met het lumineuze idee om de terrassen uit te breiden naar de Markt. 

Iedereen was het hiermee eens, de omwonenden, de marktkooplui en de bezoekers. So far so good. Het was een doekje voor het bloeden maar tijdens het nabloeden haal je het doekje weg. Daar maak je geen vrienden mee. Ik ben benieuwd naar de reactie van de horecabazen.

Hinder

Het argument dat de kaasmarkt hinder zou hebben van de terrassen staat niet in verhouding tot de rest van de week, want het is per slot van rekening maar één ochtend in slechts een gedeelte van het totale seizoen. In plaats van horecabazen die een zooitje maken van het stapelen van het meubilair uit te sluiten scheer je de hele horeca over één kam. 

Ik ben ook heel benieuwd of de gemeenteraad dit gaat laten gebeuren of, als hoogste orgaan, haar verantwoording neemt en er een motie tegenaan gooit.

Marianka Peters