Afbeelding

Veerkrachtig Jodan Boys vr1 wint topper van IJFC

gouda • Jodan Boys vr1 won deze week met 1-3 van het Ijsselsteinse IJFC VR 1. Hiermee komt Jodan Boys meteen boven IJFC te staan op de tweede plaats.

Door het puntenverlies van vorige week werd deze wedstrijd extra belangrijk. Jodan Boys kon met deze winst namelijk de schade beperken en de aansluiting met de top 3 behouden. Het IJsselsteinse IJFC Vr1 begon sterk aan de competitie met 5 zeges op rij, maar heeft de laatste twee wedstrijden toch punten gemorst tegen ’t Gooi (3-3) en Wartburgia (1-3 verlies). Men voelt dat er iets te halen valt. Het sleutelwoord hierbij: veerkracht.

IJFC oogde zenuwachtig en speelde paniekerig. Dit resulteerde meteen in een gevaarlijke aanval over rechts van Jodan Boys waarbij Carolien Noorlander razendsnel de diepte in werd gestuurd, maar haar voorzet werd helaas niet benut. IJFC kwam gedurende de eerste helft steeds meer in het spel. Door het slordige spel van Jodan Boys werd IJFC steeds vaker gevaarlijk.

In de 21e minuut kreeg IJFC een mega kans maar Daniëlle Hornes kon de bal langs het doel tikken. Dit resulteerde in een corner voor IJFC. 1-0 voor IJFC. De laatste 10 minuten van de eerste helft speelde Jodan Boys een erg sterke fase waarbij het domineerde met Hannelot Bitter en Dorien van der Hooft op het middenveld en Romy Brand en Ghizlan Abdellaoui op de backs.

Eindstand

In de 83e minuut werd Sophie Opschoor gevaarlijk over links en probeerde de bal langs de keeper te slepen maar zij kwam hard ten val. Zij kon niet verder dus kwam speler Elise Spee erin. Jodan Boys veroverde snel de bal na de uittrap van IJFC. Lisanne Hogeveen gaf een diepe bal op Dina Bourjila die de 1-3 netjes binnentikt. In de 88e minuut kreeg IJFC nog een vrije trap maar Daniëlle Hornes kon de bal stoppen. De laatste minuten van de wedstrijd werd Jodan Boys nog gevaarlijk maar kon helaas de score niet verder uitbreiden. Eindstand 1-3 winst voor de meiden uit Gouda. Hiermee komt Jodan Boys meteen boven IJFC te staan op de tweede plaats.

Afscheid

Aankomende zaterdag 10 december staat Sleeuwijk op het programma thuis op Sportcomplex Oosterwei in Gouda om 11:45 uur. Dit keer zal het gaan om de fam. Reijven die na lang lid te zijn geweest bij Jodan Boys deze mooie club afscheid gaat nemen van deze regio. Helen was 1 van de eerste die in 1990 bij het dames voetbal van JB zat.