'Filmkijken met plezier’

gouda • Docent Filmtheorie Jan Salden is zondag 11 december in het Filmhuis in Gouda te gast waar hij vanaf 14.00 uur de kijkers een ontspannen middag lang meeneemt in de wereld van de cinema, met aansluitend de vertoning van een (nog niet uitgebrachte) verrassingsfilm van een Europese regisseur.

De ervaren filmexpert analyseert samen met het publiek hoe film eigenlijk werkt. 'Hoe sturen die vernuftige regisseurs, cameramensen, scriptschrijvers en set dressers de beleving van de kijkers? Hoe gebruiken ze montage, camerastandpunten en -beweging, objecten, kleur, muziek geluid en stilte? Wat doet dat met een kijker, zonder dat deze zich dat realiseert?' De voorpremière die op de lezing volgt wordt niet verklapt, om onbevangen van de film te kunnen genieten en erover na te kunnen praten. 

De entree is 19,77 euro voor de lezing, film, koffie/thee vooraf en iets lekkers. Deze ontspannen zondagmiddag duurt, inclusief twee pauzes, zo'n vier uur (tot plm. 18.00 uur) en is onderdeel van het 45-jarig jubileumseizoen van het Filmhuis.


‘A Festival of Lessons & Carols’ door Goudsch Kamerkoor

gouda • Ook dit jaar gaat de kerstperiode met ‘A Festival of Lessons and Carols’ van het Goudsch Kamerkoor sfeervol van start. Na twee coronajaren weer op de vertrouwde plek: Oud Katholieke Kerk, Hoge Gouwe 107.

Kerstliederen worden afgewisseld met teksten en gedichten waarin kerstgedachten onder woorden worden gebracht.  De Lessons worden verzorgd door Annemarie Stout en de Carols worden gezongen onder leiding van Mark Lippe. 

Zaterdag 17 december, 19.30 uur en 21.00 uur; zondag 18 december, 15.30 uur en 17.00 uur. Kaarten kosten 12,50 euro, kinderen en vrienden 7,50 euro. Te bestellen via www.goudschkamerkoor.nl.