Hulp hoge kosten voor Goudse ondernemers

gouda • Gemeente Gouda gaat ondernemers hulp bieden in deze tijden met hoge inflatie en energielasten. Eerder werd met het winterplan al hulp geboden aan minima en maatschappelijke instellingen en organisaties. Ondernemers vielen binnen dat plan buiten de boot, maar Gouda komt nu met verschillende acties om Goudse ondernemers te ondersteunen. 

Gouda roept Gouwenaars met de winter promotiecampagne op om kerstinkopen lokaal te doen. Daarnaast krijgen toeristische aanbieders in de stad 50% korting op advertentiekosten in het Magazine Welkom in Gouda.

Duurzaamheid

Ook op het gebied van duurzaamheid gaat de gemeente ondernemers helpen. Onder andere met tips over het verduurzamen van het bedrijfspand. Verder ondersteunt de gemeente eigenaren van cultuurhistorisch waardevolle panden door extra adviseurs in te zetten, in overleg met de Omgevingsdienst Midden-Holland. Ondernemers kunnen sinds 17 oktober terecht bij het Servicepunt Energietransitie Bedrijven Midden-Holland. Dit servicepunt helpt bedrijven onder andere om slimme maatregelen te nemen om energie te besparen.

Uitstel van betaling

Op financieel vlak is het mogelijk om uitstel van betaling aan te vragen tot 1 juli 2023 voor de afbetaling van de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandige ondernemers (Tozo)- lening. Ook is het mogelijk uitstel van betaling aan te vragen van de lokale lasten bij de BSGR. De genoemde maatregelen zijn een aanvulling op het winterplan.