Warme Winter Markt op GOUDasfalt

gouda • Creatieve broedplaats GOUDasfalt, gelegen aan de Gouderaksedijk 32 op de rand van de Goudse binnenstad en de Krimpenerwaard, dompelt zich zaterdag 10 december tussen 12.00 en 19.00 uur onder in winterse sferen tijdens de Warme Winter Markt. Met kramen die vol liggen met handgemaakte, upcycle, vintage, kunstzinnige en natuurlijke producten. Van keramiek handwerk tot stroopwafelkaarsen, van vintage kerstballen tot handgewoven sjaals, van kleine kunstwerkjes tot broekriemen van versleten fietsbanden en van kinderjasjes en kussens van wollen dekens tot sieraden rechtstreeks uit de natuur. Naast cadeaus, zijn er ook winterse lekkernijen te verkrijgen, van zoete taartjes tot vegan hartig. Lokale bierbrouwers presenteren hun allernieuwste winterbier. Wie een niet gewenst cadeau heeft gekregen van de Sint, kan dit onbeschaamd ruilen bij de cadeau-ruilmuur. Ter verhoging van de sfeer staan er vuurkorven om aan op te warmen en klinken er akoestische deuntjes. De markt is grotendeels overdekt. De toegang is gratis. Parkeren kost twee euro. De Warme Winter Markt wordt georganiseerd door de ondernemers en vrijwilligers van GOUDasfalt. 


Gouda bij Kaarslicht

gouda • Eindelijk kunnen we dit jaar weer normaal Gouda bij Kaarslicht vieren. Vanaf 14.00 start het programma, met in totaal 24 locaties, waaronder het openingsconcert in de Goudse Schouwburg. "Om zoveel mogelijk mensen de kans te geven deze voorstelling te bekijken, is het gratis te bezoeken om 14.00 én om 16.15 uur,” laat de organisatie weten.

Dit jaar heeft de organisatie nieuwe onderdelen aan het programma toegevoegd. Eén daarvan is Podium Peperstraat. Deze historische straat is de hele dag het decor van muziek en theater. "Het is een intrigerende straat, met allerlei bruggetjes en voormalig pakhuizen, die nu garages zijn. We vonden het mooi om zo'n plek in ons programma op te nemen,” vertelt Niek van der Sprong, lid van de programmacommissie Gouda bij Kaarslicht.

Al wandelend kan het publiek de verschillende voorstellingen en optredens bekijken die op de bruggetjes en in de voormalig pakhuizen te zien zijn. Bijvoorbeeld een wintervertelling van het Jeugdtheater huis, een voorstelling van Madame Scrooge van Zwaantheater, bandjes van Huiskamervandestad en een Glühweincafé voor de liefhebber.

Het hele programma is te zien op de website. Ook zijn de programmaboekjes op te halen bij verschillende plekken in de binnenstad, onder andere bij het Huis van de Stad en VVV in de Waag.

Voor lezers van het Kontakt - de Goudse post zijn er stoelen beschikbaar gesteld voor het openingsconcert in de Goudse Schouwburg, in combinatie met een kop/koffie of thee. Wilt u kans maken op een gereserveerde stoel + een kopje koffie of thee? Stuur dan een mail naar redactie.goudsepost.nl

q www.goudabijkaarslicht.nl