• Speelster Lisanne tijdens de wedstrijd.
• Speelster Lisanne tijdens de wedstrijd. Foto: Dionne Jansen

Jodan Boys vr1 verliest meeslepende topper

gouda • De wedstrijd van Jodan Boys vr 1 tegen WV-HEDW op zaterdag 26 november was belangrijk. Beide teams stonden in aanvang voor de wedstrijd gelijk in punten. Wat betekent dat beide teams kans maakten om een eventuele voorsprong in punten te pakken.

Het eerste kwartier is het vooral aftasten van beide kanten. Jodan boys begint niet fel genoeg waardoor ze niet tot echt uitgespeeld kansen komen. Maar ook WV-HEDW is terughoudend. WV-HEDW probeert met veel lopende spelers op het middenveld chaos te creëren waardoor Jodan boys niet in hun eigen spel kan komen.

Na een half uur spelen komt de beste kans van de eerste helft voor Jodan boys. Helaas kan speler Lisanne de bal net niet binnen schieten. Vlak daarna is het WV-HEDW die bijna kan scoren. Gelukkig krijgt keepster Daniëlle de bal uit de kluts te pakken. In deze fase van de wedstrijd staat Jodan boys onder druk. WV-HEDW komt op speelster Daniëlle af maar die weet deze aanval te stoppen.

Daarna is het raak. Een aanvalster van WV-HEDW speelt de verdediging van Jodan Boys vr 1 uit en weet 0-1 te scoren door een lopje over de keeper. In de rust is het duidelijk dat het spel beter, het bal tempo omhoog en feller gespeeld worden moet worden.

Jodan boys start de tweede helft feller maar is nog wel slordig aan de bal. Na een kwartier in de tweede helft krijgt Jodan boys een vrije trap mee op 20 meter van de goal. Speelster Hanne-lot gaat neemt de vrije trap maar deze gaat net over. Een sterke fase van Jodan boys met een aantal kansen. Dit leidt niet tot doelpunten.

De laatste 10 minuten probeert Jodan boys een goal te forceren, maar ook WV-HEDW begint weer aan te dringen. Ook achterin is het scherp blijven. De wedstrijd is met 5 minuten blessuretijd toch echt gespeeld en de wedstrijd eindigt in 0-1.