donderdag 24 november

Computervragenuurtje in de Rotonde
14:00-16:00 Gouda, De Rotonde, Zuidhoef 138. Op het 'computervragenuurtje' kan men elke donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur terecht met alle vragen over computer, laptop, tablet en/of smartphone. Voor verdere informatie kan contact worden opgenomen met Simon de Vries, tel. (0182) 510519.

Inloopspreekuur computervragen in Van Noord
14:00-16:00 Gouda, Van Noord, Lekkenbrug 1. Iedere donderdag van 14.00 tot 16.00 uur is er voor senioren een inloopspreekuur voor computervragen in Van Noord aan de Lekkenburg 1. Aanmelden is niet nodig.

Spreekuur Taalhuis
18:30-19:30 Gouda, Chocoladefabriek, Klein Amerika 20. Wil je de Nederlandse taal leren? Of wil je met de computer leren werken? Voor iedereen die wil weten wat voor hulp Taalhuis Gouda biedt, is er een spreekuur. Langskomen kan gewoon zonder afspraak. Meer informatie: 06-51829363/taalhuis@bibliotheekgouda.nl.

Filmavond: Nomadland
20:00 Haastrecht, Theater Concordia. Concordia Filmavond met dit keer de film ‘Nomadland’. Fern is in de 60. Ze is alles kwijtgeraakt sinds de kredietcrisis. Als moderne nomade reist ze met haar busje door het sterk veranderende Amerikaanse westen. Deze film wordt kort ingeleid door Jielis van Baalen, journalist en filosoof. De film draait in Theater Concordia op groot scherm. Kaarten (à 9 euro) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

vrijdag 25 november

‘Muziek op schoot’ in kinderbibliotheek Van Noord
10:00-11:00 uur Gouda, Van Noord, Lekkenburg 1. De bibliotheek organiseert speciale ochtenden voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Op 25 november is er een bijzondere invulling van de ochtend, namelijk met ‘Muziek op schoot’. In samenwerking met Cultuurhuis Garenspinnerij worden kinderen gestimuleerd om te zingen en te bewegen op sintmuziek. Er kunnen maximaal 15 kinderen meedoen aan deze activiteit en per kind één ouder. Aanmelden via bibliotheekgouda.nl/muziek. Toegang is gratis.

Tweedehands speelgoedmarkt
10:00-16:00 Gouda, ontmoetingscentrum Van Noord, Lekkenburg 1. Humanitas Midden-Holland houdt een tweedehands speelgoedmarkt, met speelgoed, kinderboeken en spelletjes. De opbrengst wordt geschonken aan de Begeleide OmgangsRegeling van Humanitas Midden-Holland. Ook is er gelegenheid om kennis te maken met de coördinator en vrijwilligers van de BOR, voor wie meer over de activiteit wil weten of interesse heeft in vrijwilligerswerk.

zaterdag 26 november

Vogelmarkt
9:00-12:00 Bergambacht, clubgebouw De Vogelvrienden, Dijklaan 57. Er is een vogelhandelaar aanwezig voor de aan-/en verkoop van vogels. Daarnaast zijn er, naast het normale voer, ook pinkeys, buffalo’s en bloedluisbestrijdingsmiddelen op voorraad.

Vogeltentoonstelling
10:00-18:00 Gouderak, Dorpshuis. Vogelvereniging de Goudvink in Gouderak houdt de jaarlijkse vogeltentoonstelling. De zaal is open van 10.00 tot 18.00 uur. Vanaf 15.00 uur draai het rad van avontuur. Toegang is gratis.

Verkoopzaterdag Streekmuseum
10:00-17:00 Reeuwijk, Streekmuseum, Oudeweg 3. Het Streekmuseum Reeuwijk gaat verbouwen en verkoopt een deel van haar collectie. Een aanrader voor wie een origineel presentje zoekt of geïnteresseerd is in antiek en vintage spulletjes. Het museum zelf is gesloten, maar de verkoop heeft alle ruimte.

Architectuurwandeling
14:00 Gouda, start bij de Waag op de Markt. Bij deze architectuurwandeling door het centrum van Gouda is er aandacht voor de verschillende bouwstijlen die in de loop der eeuwen gebruikt zijn. In het hart van de stad zijn namelijk gebouwen te vinden uit bijna alle belangrijke stijlperiodes vanaf de Gotiek. Er is niet alleen aandacht voor deze bouwstijlen, maar ook voor verschillende bouwtechnieken. Kosten zijn 4 euro bij voorinschrijving via www.goudsegidsengilde.nl of 5 euro op de dag zelf bij de VVV. Kinderen tot 12 jaar gratis. De wandeling duurt ca. anderhalf uur.

Concert kamerkoor Coro d’Oro
15:30 Gouda, Agnietenkapel, Nieuwe Markt 100. Kamerkoor Coro d'Oro verzorgt een concert omtrent: 'Broers en zussen'; componisten uit muzikale families. Het koor zingt liederen uit de tijd van Bach tot aan de tijd van de Nederlandse broers Andriessen uit de 20-ste eeuw. Het koor brengt een gevarieerd programma, met componisten uit verschillende landen met verschillende onderwerpen, van kerkmuziek tot een lied over de liefde. Kaarten kosten 17,50 euro en zijn te reserveren via www.corodoro.nl of 06-39611731. Ook kaartverkoop aan de zaal.

Kinderfilm De Snowman door het Gouds Symfonie Orkest
15:30 Gouda, Theaterbakkerheij, Gouderaksedijk 24b. Ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum geeft het Gouds Symfonie Orkest een feestelijk concert. Het orkest zal live de ontroerende film De Snowman begeleiden. Kaarten verkrijgbaar via www.gouds-symfonieorkest.nl

Een avond met H6
20:15 Haastrecht, Theater Concordia. De André Hazes tributeband ‘Een avond met H6’ brengt de ultieme André Hazes show met de grootste meezingers van Nederland. Geen enkele Nederlandse zanger is jaren na zijn dood nog steeds zo immens populair als Andre Hazes. Wie kent ze niet: ‘Een beetje verliefd’, ‘De vlieger’, ‘Zij gelooft in mij’, ‘Ik leef m’n leven’, ‘Bloed zweet en tranen’ en al die andere hits. Met tien nummers in de Top 2000 en meer dan 67 keer in de hitlijsten kunnen we nog steeds niet om de beste Nederlandse volkszanger aller tijden heen. Een avond met H6 ‘Extra Small’ - Een klein orkest met een groots geluid - is de ultieme pianobar met de grootste hits van Hazes. Meezingen gegarandeerd. Het betreft een sta-concert. Kaarten à 25 euro zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

zondag 27 november

Groot feest met Cowboy Billie Boem en Sinterklaas
15:00 Bodegraven, Evertshuis, Julianastraat 4. Cowboy Billie Boem heeft een afspraak met Sinterklaas in het Evertshuis. Zij kennen elkaar al jaren en in de periode dat de Sint in Nederland is, komt hij altijd even op bezoek. Het liefst spreken ze af op plekken waar veel kinderen zijn, zodat die ook kunnen genieten van deze ontmoeting. Kaarten kosten 10 euro per persoon. Info/reserveren: www.evertshuis.nl.

Kinderfilm De Snowman door het Gouds Symfonie Orkest
15:30 Gouda, Theaterbakkerheij, Gouderaksedijk 24b. Ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum geeft het Gouds Symfonie Orkest een feestelijk concert. Het orkest zal live de ontroerende film De Snowman begeleiden. Kaarten verkrijgbaar via www.gouds-symfonieorkest.nl

maandag 28 november

Lezing: ‘De vrouw in een verzuilde samenleving, Gouda 1850-1960’
20:00 Gouda, Concordia, Westhaven 27. Marianne van der Veer behandelt in een lezing de geschiedenis van de periode van emancipatie en verzuiling in Gouda van 1850 tot 1960. Zij volgt in de lezing het proces van emancipatie van verschillende groepen in de samenleving in de tweede helft van de negentiende eeuw als aanloop naar de verzuiling die rond 1900 ontstaat. Die verzuiling wordt in de jaren zestig van de vorige eeuw losgelaten. In haar lezing zal Marianne van der Veer extra aandacht besteden aan de positie van de vrouw. Toegang is vrij.

dinsdag 29 november

Computervragenuurtje in ‘t Govertje
10:30 Gouda, ‘t Govertje, Ouverturelaan 12. Iedere dinsdagochtend van 10.30 tot 12.00 uur zitten de medewerkers van Seniorweb klaar om vragen te beantwoorden over computers, tablets of smartphones. Voor verdere informatie: Patricia van Waas, tel. (0182) 590101.

Spreekuur Taalhuis
13:00-15:00 Gouda, Chocoladefabriek, Klein Amerika 20. Wil je de Nederlandse taal leren? Of wil je met de computer leren werken? Voor iedereen die wil weten wat voor hulp Taalhuis Gouda biedt, is er een spreekuur. Langskomen kan gewoon zonder afspraak. Meer informatie: 06-51829363/taalhuis@bibliotheekgouda.nl.

woensdag 30 november

‘Muziek op schoot’ in kinderbibliotheek De Biep
10:00-11:00 Gouda, De Biep, Reigerstraat 37. De bibliotheek organiseert speciale ochtenden voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Op 30 november is er een bijzondere invulling van de ochtend, namelijk met ‘Muziek op schoot’. In samenwerking met Cultuurhuis Garenspinnerij worden kinderen gestimuleerd om te zingen en te bewegen op sintmuziek. Er kunnen maximaal 15 kinderen meedoen aan deze activiteit en per kind één ouder. Aanmelden via bibliotheekgouda.nl/muziek. Toegang is gratis.

Kerstworkshop mozaïek
13:30-16:00 Gouda, atelier MoZaEnZo, Raam 60 (in de Speelwinkel). Maak een sfeervol mozaïekwerk voor de Kerst. Data: woensdag 30 november en vrijdag 2 december. De kosten zijn 35 euro voor twee keer en 17,50 euro voor één keer. Koffie/thee/limonade staan klaar. Voor meer informatie en aanmelden: 06-14125038 of mozaenzo@live.nl.

donderdag 1 december

Spreekuur Taalhuis
9:30-11:30 Gouda, De Walvis, Walvisstraat 1. Wil je de Nederlandse taal leren? Of wil je met de computer leren werken? Voor iedereen die wil weten wat voor hulp Taalhuis Gouda biedt, is er een spreekuur. Langskomen kan gewoon zonder afspraak. Meer informatie: 06-51829363/taalhuis@bibliotheekgouda.nl.

Repair Café in Theater Concordia
13:30-16:00 Haastrecht, Theater Concordia. Iedereen is welkom om met hun kapotte spullen naar Theater Concordia te komen, om die ter plaatse, samen met vrijwillige reparateurs, weer in orde te maken. Ook WelZijn Krimpenerwaard is vertegenwoordigd met de Formulierenfabriek voor inwoners die hulp en ondersteuning kunnen gebruiken bij het invullen van (digitale) formulieren. Tenslotte is de Historische Vereniging Haastrecht present.

Inloopspreekuur computervragen in Van Noord
14:00-16:00 Gouda, Van Noord, Lekkenbrug 1. Iedere donderdag van 14.00 tot 16.00 uur is er voor senioren een inloopspreekuur voor computervragen in Van Noord aan de Lekkenburg 1. Aanmelden is niet nodig.

Boek en diner met Jolanda van Dongen
18:00 Gouda, Van Noord, Lekkenburg 1. Bibliotheek Gouda en de Goudse chefkok Jolanda van Dongen verzorgen samen een avondvullend programma. Er wordt een 3-gangendiner gekookt door Jolanda en haar team. Voor en tussen de gangen door wordt Jolanda geïnterviewd door Erna Staal, directeur van de bibliotheek Gouda. Meer info/kaartverkoop: www.bibliotheekgouda.nl/boekendiner

Spreekuur Taalhuis
18:30-19:30 Gouda, Chocoladefabriek, Klein Amerika 20. Wil je de Nederlandse taal leren? Of wil je met de computer leren werken? Voor iedereen die wil weten wat voor hulp Taalhuis Gouda biedt, is er een spreekuur. Langskomen kan gewoon zonder afspraak. Meer informatie: 06-51829363/taalhuis@bibliotheekgouda.nl.

vrijdag 2 december

Buikspreekpiet in Het Kwartier
16:00 Stolwijk, Het Kwartier. In Het Kwartier is er een voorstelling van een ‘Buikspreekpiet’. Deze wordt door Sinterklaas alvast naar Stolwijk gestuurd om de jeugd van 3 t.m 7 jaar zijn kunsten te tonen. Met een grote versierde bolderkar en een zak vol vrolijke handpoppen komt Buikspreek-piet op bezoek. Om de beurt stelt ze de poppen aan de kinderen voor. De poppen vertellen verhaaltjes en zingen Sinterklaasliedjes. Net als ze denkt dat ze alles heeft laten zien, blijkt er nog iemand helemaal onderin de zak verstopt te zitten… Wie kan dat zijn? Toch zeker Sinterklaas niet? Kaarten à 3 euro zijn verkrijgbaar via de website www.hetkwartierstolwijk.nl of af te halen bij Het Kwartier (op werkdagen).

Ode aan Steely Dan
20:15 Haastrecht, Theater Concordia. Tributeband Steely Fan brengt een ode aan Steely Dan, de New Yorkse band die eind jaren 70 de grootse populariteit beleefde met nummers als ‘Rikki Don’t Lose That Number’, ‘Do It Again’ en ‘Reelin’ In the Years’. De harmonieën en grooves zijn sinds die tijd alleen maar geraffineerder geworden. De formatie van Donald Fagen en Walter Becker toerde tot mei 2017. Walter Becker overleed in september van dat jaar. Het was een droom van bassist Jos Stam om een Nederlandse tributeband op te richten. Dat werd Steely Fan. Steely Fan speelt de grote hits, maar ook recenter werk. Steely Fan neemt het publiek mee voor een ‘True Steely Dan Experience’. Kaarten à 16,50 euro zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

maandag 5 december

Spreekuur Taalhuis
13:00-15:00 Gouda, buurthuis de Bühne, Tristanstraat 18. Wil je de Nederlandse taal leren? Of wil je met de computer leren werken? Voor iedereen die wil weten wat voor hulp Taalhuis Gouda biedt, is er een spreekuur. Langskomen kan gewoon zonder afspraak. Meer informatie: 06-51829363/taalhuis@bibliotheekgouda.nl.

dinsdag 6 december

Computervragenuurtje in ‘t Govertje
10:30 Gouda, ‘t Govertje, Ouverturelaan 12. Iedere dinsdagochtend van 10.30 tot 12.00 uur zitten de medewerkers van Seniorweb klaar om vragen te beantwoorden over computers, tablets of smartphones. Voor verdere informatie: Patricia van Waas, tel. (0182) 590101.

Spreekuur Taalhuis
13:00-15:00 Gouda, Chocoladefabriek, Klein Amerika 20. Wil je de Nederlandse taal leren? Of wil je met de computer leren werken? Voor iedereen die wil weten wat voor hulp Taalhuis Gouda biedt, is er een spreekuur. Langskomen kan gewoon zonder afspraak. Meer informatie: 06-51829363/taalhuis@bibliotheekgouda.nl.

donderdag 8 december

Workshop ‘Jouw top CV’
10:00 Gouda, bibliotheek, Klein Amerika 20. Jouw CV is vast in grote lijnen klaar. Maar bekijk jij hem elke keer weer kritisch en pas jij hem op elke vacature aan? Want zo is de kans groter dat jij wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Tijdens deze workshop leer je hoe je jouw basis CV simpel kunt aanpassen aan een vacature. Aanmelden: 06–51829363/taalhuis@bibliotheekgouda.nl.

Inloopspreekuur computervragen in Van Noord
14:00-16:00 Gouda, Van Noord, Lekkenbrug 1. Iedere donderdag van 14.00 tot 16.00 uur is er voor senioren een inloopspreekuur voor computervragen in Van Noord aan de Lekkenburg 1. Aanmelden is niet nodig.

Spreekuur Taalhuis
18:30-19:30 Gouda, Chocoladefabriek, Klein Amerika 20. Wil je de Nederlandse taal leren? Of wil je met de computer leren werken? Voor iedereen die wil weten wat voor hulp Taalhuis Gouda biedt, is er een spreekuur. Langskomen kan gewoon zonder afspraak. Meer informatie: 06-51829363/taalhuis@bibliotheekgouda.nl.

zaterdag 10 december

Hoofdpersonen: bijzondere ontmoetingen tussen vertellers en luisteraars
16:00 Gouda, Chocoladefabriek, Klein Amerika 20. De bibliotheek Gouda en Libertum, interactief museum voor vrede en vrijheid, organiseren een serie bijzondere ontmoetingen tussen vertellers en luisteraars: Hoofdpersonen. In een een-op-eengesprek vertelt de Hoofdpersoon – een Gouwenaar of iemand met een band met Gouda – aan de hand van een foto of voorwerp zijn verhaal aan een luisteraar. Dat kan een verhaal zijn over een belangrijke periode of gebeurtenis in zijn leven. Maar ook een verhaal dat anderen aan het denken zet of raakt. Of simpelweg blij maakt. De eerste ontmoetingen zijn op zaterdagmiddag 10 december. Kijk voor alle informatie op http://www.bibliotheekgouda.nl/hoofdpersonen.

Humor, ongemak én filmquiz: TheateR TzT in Kleintheater Zwaan
20:00 Gouda, Kleintheater Zwaan, Zwaansgat 15. TheateR TzT speelt de voorstelling ‘Roest'. Kan het? Dat in één ogenblik besloten ligt dat je bij elkaar past? Klopt het dat ik jou, een onbekende, in één oogopslag herken? Wel verwarrend. Hij en zij zagen elkaar, ieder voor zich, al vaker op afstand. Nu staan ze tegenover elkaar, dichtbij en zien elkaar zonder verrekijker. Hoe zal het gaan? Gaat het zoals ze, ieder voor zich, hadden gehoopt? Gaat het, zoals ze, ieder voor zich, hadden bedacht? Klopt het? Of…? Roest is een humoristische voorstelling vol met ongemak, geschreven door Jibbe Willems. Spel: Mels Hoogenboom en Tamara van As. Na de pauze iets heel anders: Filmquiz. TheateR TzT speelt scènes uit bekende films. Test je filmkennis en raad de film waaruit een scène gespeeld wordt.