College roept Mozaïek op: Onderzoek gebreken

gouda • Mozaïek Wonen moet een onafhankelijk onderzoek instellen naar het achterstallig woningonderhoud in het Gloriantplantsoen. Dat zegt het Goudse stadsbestuur naar aanleiding van raadsvragen van Partij voor de Dieren in samenwerking met SP. 

Slechte isolatie, schimmelvorming en lekkages: huurders van het Gloriantplantsoen klagen al jaren over het slechte onderhoud van hun woningen. Eerder werd ventilatie geplaatst om de problemen op te lossen. Dit verhielp de klachten echter niet, of maakte deze in sommige gevallen juist erger. 

De bewoners waren daarnaast ontevreden over hoe Mozaïek met hun klachten omging. Reden voor de bewoners om samen met de SP een Zwartboek aan te bieden en deze te overhandigen aan de woningcorporatie èn aan wethouder Tetteroo (wonen).

Oproep onafhankelijk onderzoek

In samenwerking met SP heeft PvdD raadsvragen gesteld over de wijze waarop het stadsbestuur aan de slag is gegaan na ontvangst van het Zwartboek. In de beantwoording stelt het college dat zij in gesprek is met Mozaïek. Het college begrijpt de zorgen van de bewoners en roept de woningcorporatie op om na aanleiding van het Zwartboek onafhankelijk onderzoek te laten uitvoeren naar de staat van de woningen.

De huurderscommissie in oprichting is blij met de oproep vanuit het stadsbestuur. Bewoonster Miranda: "Het is fijn dat de wethouder naar aanleiding van het Zwartboek in actie is gekomen. Ik hoop dat het onderzoek er komt."