Leger des Heils collecteert voor kwetsbare Nederlanders

gouda • Collectanten van het Leger des Heils gaan in de week van 27 november tot en met 3 december de straat op voor een landelijke collecte. In het hele land wordt geld opgehaald voor hulp aan kwetsbare mensen. De opbrengst van de collecte is bestemd voor het buurtwerk van de organisatie. Verspreid over Nederland heeft het Leger rond de 130 buurthuiskamers, bedoeld voor de directe omgeving en toegankelijk voor iedereen.

Het overgrote deel van de buurthuiskamers is niet gesubsidieerd, waardoor het bestaan volledig afhankelijk is van giften en donaties. Ook voor de verruiming van de openingstijden is extra geld nodig. Doneren kan aan de deur, of online via onderstaande link.

q  doneren.legerdesheils.nl


Collecte voor vluchtelingenkinderen Griekenland

gouda/haastrecht • Kerk in Actie collecteert van 21 november tot 26 november voor vluchtelingen in Griekenland. Hun situatie is urgenter dan ooit. Door de trage procedures zitten sommigen daar wel drie jaar. “Kerk in Actie geeft op deze manier handen en voeten aan het delen van een stukje welvaart met onze naasten”, vertelt een collectecoördinator. Een belangrijk deel van het werk van Kerk in Actie richt zich op kinderen die in de knel zitten door oorlog, armoede of uitbuiting. 

q  www.kerkinactie.nl/griekenland