• Anna van Popering en Marie-Josée Weebers-Ruigrok.
• Anna van Popering en Marie-Josée Weebers-Ruigrok. Foto: Piet Bliek

Steunpunt MH viert 20-jarig bestaan

gouda • Steun• Midden-Holland bestaat dit jaar 20 jaar. Dat werd op vrijdag 18 november gevierd in de Goudse Schouwburg met (oud-)vrijwilligers. Ook werd er een vrijwilligerspenning uitgereikt.

Steun• Midden-Holland biedt hulp aan terminaal zieke mensen en hun naasten, zowel thuis als in de hospices. Dit wordt gedaan door een groep van 160 vrijwilligers. Carla Aalderink, directeur Vrijwilligers Palliatieve Zorg Nederland, benadrukte het belang van vrijwilligers. In deze tijd is het niet meer zo vanzelfsprekend dat mensen zich vrijwillig inzetten, met een krimpende beroepsbevolking en mensen die langer blijven leven.

Vrijwilligerspenning

Toch zijn er vrijwilligers die trouw jarenlang blijven komen en daar is Marie-Josée Weebers-Ruigrok er één van. Zij kreeg dan ook een vrijwilligerspenning uitgereikt door Anna van Popering. Al vanaf 2002 is Weebers actief als vrijwilliger bij het hospice.

Speciaal voor het jubileum is een boek uitgebracht, met daarin verhalen van 20 vrijwilligers die betrokken zijn (geweest). Deze vrijwilligers die in het boek staan, kregen het boek tijdens de avond uitgereikt. Het is voor iedereen te koop. Geïnteresseerden kunnen een mail sturen naar Marianne Boone: 20jaar@steunpuntmh.nl 

q www.steunpuntmh.nl/jubileum