WK voetbal op groot scherm in Theater Concordia

haastrecht • De wedstrijden van het Nederlands Elftal op het WK voetbal in Qatar zijn bij Theater Concordia in Haastrecht live te volgen op een groot scherm. Maandag 21 november om 17.00 uur: Senegal-Nederland; vrijdag 25 november om 14.00 uur: Nederland-Ecuador; dinsdag 29 november om 16.00 uur: Nederland-Qatar. Toegang is gratis.


Goudsche Wintermarckt

gouda • Rond het stadhuis van Gouda staat er op zondag 11 december tussen 11.00 en 17.00 uur een kerstmarkt: de Goudsche Wintermarckt. Met glühwein, warme choco, de leukste kerstcadeaus, passende outfits voor de feestdagen, muziek en eten vanuit foodtrucks. Alle deelnemers bieden stuk voor stuk bijzondere, veelal handgemaakte producten aan.


Concert kamerkoor Coro d'Oro

gouda • Kamerkoor Coro d'Oro geeft zaterdag 26 november vanaf 15.30 uur een concert in de Agnietenkapel (Nieuwe Markt 100) omtrent: 'Broers en zussen', componisten uit muzikale families. Het koor zingt liederen uit de tijd van Bach tot aan de tijd van de Nederlandse broers Andriessen uit de 20-ste eeuw. Het koor brengt een gevarieerd programma, met componisten uit verschillende landen met verschillende onderwerpen, van kerkmuziek tot een lied over de liefde. Kaarten kosten 17,50 euro en zijn te reserveren via www.corodoro.nl of 06-39611731. Ook kaartverkoop aan de zaal.


Lezing over Oude Hollandse Waterlinie

bergambacht • Leen Ouweneel geeft dinsdag 22 november in de bibliotheek van Bergambacht een lezing over de Oude Hollandse Waterlinie, met speciale aandacht voor de rol die Schoonhoven en Nieuwpoort er in speelden.

In het Rampjaar van 1672 maakten de Hollanders gebruik van een waterlinie vanaf Amsterdam tot aan Heusden om de vijand tegen te houden. Leen Ouweneel deed de afgelopen jaren uitvoerig onderzoek naar de waterlinie en schreef ter gelegenheid van het 350-jarig bestaan van het Rampjaar een boek hierover. In het Historisch Ontmoetingspunt in de bibliotheek is een bijbehorende expositie ingericht.
Tijd: 19.30 tot 21.00 uur. De lezing is gratis toegankelijk. Aanmelden via info@debibliotheekkrimpenerwaard.nl.


Goudse Glazendienst 

gouda • In de Sint-Janskerk wordt zondagmiddag 20 november om 17.00 uur een Goudse Glazendienst gehouden. Voorganger is ds. Gerben Roest (wijkgemeente Oostpoort) en cantor-organist is de kerkmusicus van de Sint-Jan, Gerben Budding. Centraal staat Glas 62, over de opstanding. De cantorij zingt onder andere ‘Selig sind die Toten’ van Heinrich Schütz (dit jaar 350 jaar geleden overleden).