Gezocht: mede-initiatiefnemers Fietsmaatjes Gouda

gouda • SPORT•GOUDA start in samenwerking met het sociaal team Gouda, Palet Welzijn en Mantelzorgcentraal met het project Fietsmaatjes in Gouda. Voor inwoners die minder mobiel zijn, is de mooie omgeving van Gouda helaas maar beperkt toegankelijk. Daarom willen de organisaties starten met het fietsproject.

Fietsmaatjes is al in 35 Nederlandse gemeenten succesvol. Een landelijk initiatief dat iedereen die niet (meer) zelfstandig kan fietsen in staat stelt om samen met een fietsmaatje (fietsvrijwilliger) op een (elektrisch ondersteunde) duofiets op pad te gaan. Door Fietsmaatjes zijn mensen vaker buiten, meer in beweging, en krijgen ze meer sociale contacten. 

Ondersteuning 

Fietsmaatjes.NL begeleidt en ondersteunt dit met onder andere een draaiboek, cursussen en hulp bij fondsenwerving. Er wordt gestart met een team van minimaal 6 mensen. De te verdelen rollen in deze fase zijn onder meer: voorzitter, secretaris, penningmeester, algemeen bestuursleden, coördinatoren vrijwilligers & gasten, fietsbeheerders, coördinator PR & communicatie, websitebeheer en vrijwilligersbeleid. Na deze start zullen er ook Fietsmaatjes worden gezocht. 

Op maandagavond 28 november om 19:30 uur organiseert SPORT•GOUDA in het Groenhovenbad een informatiebijeenkomst. Tijdens deze avond is er informatie over het project, kunnen mensen eenmalig meedenken of eventueel als samenwerkingspartner, mede-initiatiefnemer of (fiets)vrijwilliger een steentje bij te dragen voor de bijeenkomst.

Aanmelden kan via k.dejong@paletwelzijn.nl

q  www.fietsmaatjes.nl