Rouwcafé Boek en Troost met thema: 'lichtpunten'

gouda • Boek en Troost organiseert elke derde zondag van de maand het rouwcafé. Een een veilige en welkome plek voor iedereen die door de dood een dierbare moet missen. Het Rouwcafé biedt gelegenheid om in een ongedwongen sfeer lotgenoten te ontmoeten.

Aan de hand van een thema, verhaal of gedicht kunnen ervaringen worden uitgewisseld, kun je je eigen verhaal spiegelen aan dat van anderen, kun je dat wat je raakt bespreekbaar maken, dat intense gemis, dat diepe verdriet. Door dat samen te delen, kan het begin zijn van het ervaren van meer rust, van je niet meer zo helemaal alleen voelen.

Lichtpunten

De bladeren vallen en het wordt steeds vroeger donker. Voor velen die een dierbare verloren hebben breekt een sombere periode aan. Mensen kunnen zich verlaten, eenzaam of wanhopig voelen. En tegelijkertijd hun omgeving niet lastig willen vallen met hun verdriet. In het Rouwcafé wordt gepraat over hoe je uit zo'n dal kunt komen. 

Regelmaat en structuur

Van mensen in rouw weten we dat het belangrijk is om regelmaat en structuur te brengen in je leven. Lichaamsbeweging, iets leuks doen voor jezelf. Maar hoe doe je dat? In het rouwcafé kunnen bezoekers hierover praten, elkaar handvatten bieden, elkaar inspireren en stimuleren, waardoor deelnemers weer wat Lichtpuntjes kunnen zien.

Het eerstvolgende rouwcafé is op zondag 20 november 2022 van 15.00 tot 17.00. Het is in het Nelson Mandela Centrum aan de Bernadottelaan 79. De kosten zijn 5 euro, inclusief consumpties. Geïnterresseerden kunnen zich aanmelden via info@boek-en-troost.nl