• Jérôme v. Dam, Marjoleine v. Duin, Thierry v. Vugt
• Jérôme v. Dam, Marjoleine v. Duin, Thierry v. Vugt Foto: Jan van den Berg

Filmhuis bestaat 45 jaar: start jubileumseizoen

Algemeen

GOUDA • Het Filmhuis bestaat 45 jaar en heeft dit weekend het startsein gegeven voor 4,5 maand vol jubileumactiviteiten. Op zaterdagavond waren genodigden en bezoekers aanwezig om de voorpremière van de film ‘Emily’ te zien. Wethouder Thierry van Vugt (cultuur) opende het jubileumseizoen officieel.

Bij de open dag op zondag werden vier voorstellingen van de bijzondere korte film THE HUMAN VOICE vertoond, voor slechts 45 cent entree. “Het was een mooi weekend, met oud en vertrouwd publiek maar ook nieuwe bezoekers,” zegt Marjoleine van Duin, directielid van het Filmhuis.  

Feestelijk en verrijkend
De rest van het jubileum-seizoen zijn er nog veel activiteiten gepland. Zo wordt bijvoorbeeld deze week ‘live’ de openingsfilm vertoond van het IDFA-festival uit Amsterdam, is er elke maand een film van het Movies that Matter-festival met een gastspreker, en in december een middag ‘Filmkijken met plezier’ waarin een filmwetenschapper een nieuwe film gaat analyseren met het publiek.

Men kan een jubileumpas kopen voor 45 euro. Daarmee steunen bezoekers de jubileumactiviteiten en krijgen hier 4,50 euro korting op. Kijk voor het volledige programma op de website.

Bekijk het hele programma hier.