Ayse Candan (midden) ontvangt het DoeBoek Burgerschap uit handen van Leen de Jong en Annemarie van den Berg-Mooij.
Ayse Candan (midden) ontvangt het DoeBoek Burgerschap uit handen van Leen de Jong en Annemarie van den Berg-Mooij. Foto: PR

Gouda wordt mooier dankzij het DoeBoek Burgerschap

Algemeen

GOUDA • Gouda heeft sinds deze week een DoeBoek Burgerschap. Het staat vol leuke werkvormen en doe-dingen om de wereld wat mooier te maken.

Het werd in de Week van Respect & Burgerschap door Stichting 21 maart Gouda aangeboden aan Ayse Candan, coördinator van de Brede School Gouda. De bestuursleden Leen de Jong en Annemarie van den Berg-Mooij van Stichting 21 maart zijn blij met de samenwerking met de Brede School. Die zorgt er voor dat het Tolerantielespakket onder de aandacht wordt gebracht van de basisscholen in Gouda. “Het gebruik van het lesmateriaal van het vernieuwde Tolerantie lespakket leidt tot tolerantie, respect en dialoog onder onze opgroeiende kinderen. Daar zetten we ons voor in.”

Stichting 21 maart Gouda heeft een digitaal Tolerantielespakket ontwikkeld voor het basisonderwijs. Het lespakket bestaat uit vijf verschillende lesmodules: Racisme & Discriminatie, Diversiteit & Dialoog, (Cyber)pesten & Mediawijsheid, Respect & Verdraagzaamheid en Inclusie & Burgerschap.

De lesmodules zijn online beschikbaar. De Doeboeken zijn gratis voor de eerste 25 leerkrachten die de module Inclusie en Burgerschap uit het Tolerantielespakket gaan gebruiken. Het DoeBoek Burgerschap is uitgegeven door Stichting Vredeseducatie.