De puzzel wordt overhandigd aan burgemeester Verhoeve.
De puzzel wordt overhandigd aan burgemeester Verhoeve. Foto: aangeleverd

Goudse puzzel voor goed doel

gouda • Burgemeester Pieter Verhoeve nam donderdag het eerste exemplaar van een legpuzzel met Gouds tafereel in ontvangst. De opbrengst van de puzzel is bestemd voor de jonge Goudse piloot Bert, die uitgezonden wordt door de christelijke zendingsorganisatie Mission Aviation Fellowship (MAF).

Het is de tweede editie van een jaarlijks terugkerende actie die georganiseerd wordt door het team dat de fondsenwerving voor de piloot verzorgt. Op de legpuzzel, die uit duizend stukjes bestaat, prijkt de Goudse markt met daarachter de Sint-Jan. De puzzel is tot het einde van dit jaar exclusief verkrijgbaar via www.bertvliegt.nl/puzzel voor 14 euro.

Alleen maar respect 

De puzzel is in gelimiteerde oplage beschikbaar en is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar. De foto op de puzzel is gemaakt door de getalenteerde Goudse fotograaf Patrick Meijboom.  

Geld ophalen 

De jonge piloot startte op zijn zeventiende met vlieglessen. Nu, op zijn 29ste, wordt hij voor de tweede keer uitgezonden. Dat hij in Nederland was om de legpuzzel aan de burgemeester te overhandigen, was mooi toeval. Bert: "Volgende week, op 7 november, vertrek ik naar Centraal-Azië om daar mensen in nood te helpen. De puzzelactie is mede georganiseerd om geld op te halen voor deze uitzending.”