Anke Meerding (links) en Monique Muller (rechts) beginnen vanaf volgende week met hun column.
Anke Meerding (links) en Monique Muller (rechts) beginnen vanaf volgende week met hun column. Foto: Aangeleverd

Nieuwe column: ontslag en arbeidsrecht

gouda • Anke Meerding, loonbaancoach (kantoor van NU) en Monique Muller, advocaat (Muller Advocaten), werken al jaren samen. Ze hebben als missie om mensen die in een situatie van ontslag (dreigen te) komen of bedrijven die ermee te maken krijgen, te ondersteunen. "We geloven dat je er vaak veel meer uit kan halen, dan je op het eerste gezicht denkt," zegt Meerding.

Daarom starten zij hier een tweewekelijkse column met deskundig advies op het gebied van arbeid en ontslag. "We willen mensen graag adviseren, want ontslag doet wat met je. Je kunt er goed doorheen komen en je wereld hoeft niet te vergaan” Ze kunnen hiervoor putten uit hun eigen praktijk. "Wat we zien, is dat het vaak ook als een nieuw begin kan worden gezien. Het kan een wending zijn in je carrière, waardoor je in kaart gaat brengen waar je energie en plezier van krijgt.  Daar gaan we tips en trics voor geven."

Betere plek

Het duo hoopt lezers met voorbeelden te inspireren en ideeën te geven hoe ze in gesprek kunnen gaan. "Want dat is vaak nog goed mogelijk. Ook een werkgever wil zo'n situatie vaak goed afsluiten. Je kunt er vaak veel meer uithalen dan je zelf denkt. We zijn er overigens ook voor werkgevers, daar gaan we ook mee in gesprek," zegt Meerding. Muller vult aan: "Ook de juridische kant belichten we. Het is vaak een emotioneel proces en dan is het fijn als je juridisch geholpen wordt.

Ontslagcafé

Daarnaast organiseren ze ook een ontslagcafé. "Ongeveer 7 jaar geleden zijn we dat gestart. Het ontslagcafé is een gratis inloopspreekuur iedereen kan binnenlopen, zowel de werknemer als de werkgever," zegt Meerding. "We geven advies en beantwoorden vragen die spelen bij mensen."

De eerstvolgende data voor het ontslagcafé zijn: 9 november, 7 december, 8 februari en 8 maart van 17.00 tot 19.00. Het ontslagcafé is bij Muller advocaten aan deJan van Beaumontstraat 1. 

Lees aan de linkerkant van deze pagina de eerste column van Anke Meerding en Monique Muller.

q  www.kantoorvannu.nl/ontslagcafé