Kees-Joost Verhoeven met twee leden van zijn nieuwe team.
Kees-Joost Verhoeven met twee leden van zijn nieuwe team. Foto: Hester Hage

'We maken er elke dag een feestje van'

gouda • Slagerij Gelderblom opende drie weken geleden haar deuren in winkelcentrum Goverwelle. Dat betekent een nieuwe start voor eigenaar Kees-Joost Verhoeven én een nieuwe slager in het winkelcentrum. "Het is wel een beetje spannend, in deze tijd," zegt hij. "Deze tijd vraagt veel van iedereen, maar dat wil niet zeggen dat er niks meer kan."

Meer dan alleen vlees

Verhoeven wil niet zomaar een slagerswinkel zijn. "We verkopen goed vlees, we hebben bijvoorbeeld onze eigen worstenmakerij, en de vleeswaren die we verkopen zijn allemaal op recept, zoals paté uit België en parmaham uit Italië. Maar de winkel is veel meer dan dat." Klanten kunnen er ook terecht voor verse soep van de dag en verse maaltijden. Verhoeven benadrukt: "Alles is zonder e-nummers. Ook het vlees is zonder hormonen en antibiotica, alles is puur natuur."

Feestje 

Hij vindt dat het voor de klanten niet saai hoeft te zijn: "We maken er echt een feestje van. Het mag ook wel gezellig zijn. Dus maken we regelmatig verse soep, bijvoorbeeld erwtensoep, en die sleep ik dan het winkelcentrum in. Iedereen kan dan proeven en wat meenemen."

Zoveel mogelijk bieden

Verhoeven volgde zelf de slagersvakopleiding, maar liet zich ook opleiden tot vinoloog, kok en zo'n beetje alles gerelateerd aan eten. "Ik vind vakmanschap belangrijk, het zorgt ervoor dat ik weet waar ik het over heb. We willen onze klanten zoveel mogelijk bieden. We zorgen ook voor caterings. Dat kan van het leveren van het eten, tot een volledig verzorgde catering met bedieningspersoneel en drank. Met mijn team dat binnenkort compleet is, kunnen we alles regelen." 

q  www.slagerijgelderblom.nl