Toonkunst Gouda geeft herfstconcert

gouda • Toonkunst Gouda geeft op vrijdag 18 november een herfstconcert in de H. Josephkerk, Aalberseplein 2. Op het programma staat een aantal werken, waaronder het beroemde Te Deum van Anton Bruckner, de mis in F klein van Joseph Rheinberger en liederen van Johannes Brahms, waaronder het Geistliches Lied en een deel uit het Deutsches Requiem. Gastdirigente Yvonne Peters heeft de leiding, Martin van Broekhoven begeleidt op de piano. Aanvang om 20.00 uur. Kaarten: 25 euro (jongeren tot en met 18 jaar 15 euro) incl. programmaboekje. Kaartverkoop: via www.toonkunstgouda.nl, bij de boekhandels Verkaaik (Lange Tiendeweg), Smit (Korte Tiendeweg) en The Read Shop (Winkelcentrum Bloemendaal) en op 18 november bij de kassa van de H. Josephkerk.


Scouting Jan van Hoof verkoopt speculaas

gouda • Net als voorgaande jaren gaan de leden van de scoutinggroep Jan van Hoof weer langs de deuren in Gouda in de week van 12 tot en met 19 november om speculaas te verkopen. Met de opbrengst bekostigen zij hun activiteiten voor kinderen. De speculaas is ook te bestellen tot en met 19 november via www.janvanhoof.nl/speculaas. De bestelde speculaas is op zaterdag 26 november tussen 10.00 en 17.00 uur op te halen bij het clubhuis aan de Gouderaksedijk 30A. Bezorging in Gouda is ook mogelijk, van 26 november tot en met 3 december brengen de scoutingleden de bestellingen langs.


Samenwerking Garenspinnerij en Regenboog Alliantie

gouda • Cultuurhuis Garenspinnerij opent vanaf 17 november haar deuren om de Regenboog Alliantie welkom te heten in de culturele huiskamer van de stad. Mensen kunnen elkaar iedere derde donderdag van de maand tussen 20.00 en 22.00 uur ontmoeten in het Regenboogcafé. Uiteraard wordt er een cultureel tintje aan gegeven.

De Regenboog Alliantie Gouda is belangenbehartiger voor Goudse lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, trans, intersekse, queer, aseksueel en iedereen die zich hier op een of andere manier in herkent (lhbtiqa+). "Net als Cultuurhuis Garenspinnerij streeft de Regenboog Alliantie naar een diverse en inclusieve samenleving waar iedereen welkom is en die werk maakt van gelijkheid en emancipatie", geeft Chantal Klerkx namens de Garenspinnerij aan. "Daarom is het logisch dat we elkaar hebben gevonden in dit nieuwe structurele samenwerkingsverband."

Vervolgens: "Als culturele huiskamer van de stad, zet Cultuurhuis Garenspinnerij haar deuren wagenwijd open voor de Regenboog Alliantie. In het Regenboogcafé kun je terecht voor ontmoeting, een drankje en om met elkaar in gesprek te gaan. Of nog leuker: spelletjes spelen en gezamenlijke activiteiten organiseren." De eerste editie van dit Regenboogcafé is op donderdagavond 17 november van 20.00 tot 22.00 uur. Daarna staan de deuren iedere derde donderdagavond van de maand open.