Hulppost onbedoelde zwangerschap

gouda • Siriz opende vorige week een lokale hulppost in Gouda. Siriz is een specialistische organisatie voor onbedoelde zwangerschap en jong ouderschap. Iedereen die hiermee te maken krijgt kan op een laagdrempelige manier bij de organisatie terecht. Siriz heeft al twee zorglocaties in Gouda, maar opent nu dus een 'eigen' hulppost.

Meer impact

In Gouda heeft Siriz al een leef-leerhuis en een voorziening voor beschut wonen. Beide locaties zijn bedoeld voor jonge moeders. Er bleek steeds meer behoefte aan een lokale hulppost. Linda Wensink, bestuurder van Siriz: "Cliënten met hulpvragen werden tot voor kort doorverwezen naar onze hulpposten in Rotterdam en Den Haag. Ook kwamen maatschappelijk werkers vanuit andere regio's naar Gouda toe. Met een lokale hulppost in Gouda kunnen we meer impact maken op het gebied van zorg aan iedereen die hulp nodig heeft bij onbedoelde zwangerschap."

Kort- of langdurige hulpverlening 

In Gouda zullen cliënten van in en rondom Gouda terecht kunnen. Petra Braspenning werkt als maatschappelijk werker van Siriz in Gouda: "Wij bieden biedt kort- of langdurige hulpverlening in diverse situaties. Denk aan ondersteuning bij het maken van een keuze bij een onbedoelde zwangerschap, begeleiding voor en na de zwangerschap, ondersteuning bij jong-ouderschap, post-abortus hulpverlening en hulp bij afstand ter adoptie.”

Kansrijke start

Siriz is onderdeel van de lokale coalitie Kansrijke Start. Kansrijke Start is een actieprogramma om ouder en kind een goede start te bieden. "Bij een kansrijke start zijn de eerste 1000 dagen cruciaal. Bij de noodzaak om zoveel mogelijk kinderen in Nederland zo'n start te geven, past een gezamenlijke aanpak. Als gemeenten en zorgprofessionals samen optrekken, versterken zij elkaar. De coalitieleden maken afspraken om kwetsbare gezinnen effectief te ondersteunen, zodat meer kinderen een kansrijke start krijgen," aldus Siriz.

q  www.siriz.nl