Kunstenaar Gunter Demnig aan het werk.
Kunstenaar Gunter Demnig aan het werk. Foto: Marianka Peters

Nieuwe Stolpersteine in Gouda

gouda • Kunstenaar Gunter Demnig gaat op zaterdag 5 en zondag 6 november nieuwe Stolpersteine plaatsen op 14 Goudse adressen. De week hierna plaatst de gemeente vijftien Stolpersteine op nog eens zeven adressen. Met in het totaal 45 nieuwe Stolpersteine erbij, zijn er uiteindelijk 343 Stolpersteine in Gouda.

Stolpersteine zijn kleine steentjes van 10 x 10 cm., met bovenop een messing plaatje. Gunter Demnig maakt de steentjes sinds 1992. Op de stenen staan steeds naam en lot van een tijdens de Tweede Wereldoorlog vermoorde Joodse stadgenoot. Deze maand bereidt Cees de Wit de stoepen met grijze keitjes voor op de komst van de Stolpersteine. 

Verhalen doorgeven

Iedereen is welkom om bij de plaatsingen te komen kijken. Precieze tijden zijn niet te geven, maar de plaatsingen beginnen op zaterdag 5 november om 09.00 en 12.00 uur en op zondag 6 november om 09.00 uur. Per plaatsing duurt het ongeveer een halfuur en op beide dagen zijn er zeven plaatsingen. Na een plaatsing door de organisatie, wordt per nieuw adres de verhalen van de voormalige bewoners worden doorgegeven. 

Mail voor meer informatie naar stolpersteinegouda@gmail.com.

q www.facebook.com/stolpersteine.gouda