Afbeelding
Foto: Peter Stam

Gezinsdrama bij de Lek in Streefkerk

streefkerk • In de rivier de Lek bij Streefkerk zijn zondag 23 en maandag 24 oktober vier overleden personen aangetroffen. Het betreft een vader, moeder en twee volwassen dochters uit Gouda. 

Het viertal was zaterdagavond naar een bruiloft in Rotterdam geweest en was sindsdien spoorloos. Via sociale media werd opgeroepen om uit te kijken naar het viertal. Zondagmiddag zagen mensen bij Streefkerk een vrouw in de rivier. Hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse, maar hulp mocht niet meer baten. In de avond werd een tweede lichaam gesignaleerd in de Lek ter hoogte van Groot-Ammers. Het scheepvaartverkeer werd stilgelegd en ook deze vrouw werd uit het water gehaald.

Ter hoogte van de pont van Streefkerk naar Bergambacht werd aan het begin van de nacht een auto aangetroffen. Duikers van de Dienst Speciale Interventies haalden de lichamen van een man en vrouw uit de auto.

Bij de pont rechtdoor

De politie gaat uit van een ongeval, waarbij de bestuurder mogelijk de weg is kwijtgeraakt en via de route op de navigatie bij de ponthelling van Streefkerk terecht is gekomen. Daar is de auto rechtdoor het water in gereden, waarbij allen zijn verdronken.