Workshop 'Flower power op je mok' in Museum Gouda

gouda • In de sfeer van de plateelexpositie 'Flower power', gaan kinderen donderdag 27 oktober bij Museum Gouda zelf aan de slag als plateelkunstenaar. Geïnspireerd door de zwierige bloemen op vazen en borden uit de collectie, gebruiken ze hun eigen fantasie en verschillende materialen om een witte mok tot een kleurrijk bloemenfeestje om te toveren. De workshop wordt gehouden van 11.00 tot 12.30 uur en is geschikt voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar. Kosten zijn 5 euro.


Halloweenfeest op kinderboerderij

gouda • Op kinderboerderij De Goudse Hofsteden wordt zaterdag 29 oktober van 11.00 tot 20.00 uur het jaarlijkse Halloweenfeest gehouden. Deze dag zijn er tal van activiteiten, zoals het uithollen van een pompoen, het voorlezen van een spannend verhaal, deelname aan griezelige spelletjes en een halloweenspeurtocht. Ook zijn er diverse knutselworkshops voor kinderen. Iedereen die het Halloweenfeest bezoekt mag verkleed komen en maakt kans op een spannende prijs.

Deze dag kan er echte pompoensoep en pompoencake gegeten worden. ‘s Avonds kan er in De Deel 'griezelig lekker' gegeten worden. 

Kinderen kunnen overdag een lampion maken. Om 19.00 uur start de lampionoptocht voor jonge kinderen door de Veen- en Rietzoom, richting Verhage waar kinderen iets lekkers krijgen. Voor de echte durfallen start om 19.00 uur een spannend verhaal in de boomgaard bij de vuurkorf, waarna de kinderen door de tuinen lopen. Daarna sluiten ze aan bij de lampionoptocht.

Het Halloweenfeest is vrij te bezoeken. Voor de activiteiten wordt wel een bijdrage gevraagd. Opgeven kan via de website van de kinderboerderij: www.kinderboerderijgouda.nl of telefonisch op (0182) 514219.