• In het Filmhuis in Gouda draait op dinsdag 25 oktober om 13.30 uur de prijswinnende avonturenfilm 'Nachtwoud'.
• In het Filmhuis in Gouda draait op dinsdag 25 oktober om 13.30 uur de prijswinnende avonturenfilm 'Nachtwoud'. Foto: aangeleverd

donderdag 20 oktober

Computervragenuurtje in de Rotonde
14:00-16:00 Gouda, De Rotonde, Zuidhoef 138. Op het 'computervragenuurtje' kan men elke donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur terecht met alle vragen over computer, laptop, tablet en/of smartphone. Voor verdere informatie kan contact worden opgenomen met Simon de Vries, tel. (0182) 510519.

Inloopspreekuur computervragen in Van Noord
14:00-16:00 Gouda, Van Noord, Lekkenbrug 1. Iedere donderdag van 14.00 tot 16.00 uur is er voor senioren een inloopspreekuur voor computervragen in Van Noord aan de Lekkenburg 1. Aanmelden is niet nodig.

Dansvoorstelling Controle
19:30 Gouda, Goudse Schouwburg. Dansvoorstelling Controle speelt in de Goudse Schouwburg. De mannen van 155, een breakdance collectief ontstaan uit vrienden die samen zijn opgegroeid, zijn inmiddels allemaal rond de 30 en staan voor de keuze: grip op het leven krijgen of vrije jongens blijven? 'Controle' is de langverwachte opvolger van 'stuk', de meest recente samenwerking tussen Maas theater en dans en 155. Dit keer stunten de boys op lopende banden het podium over voor gegarandeerd spektakel en humor. Kaarten zijn voor 19,50 euro te reserveren op www.goudseschouwburg.nl.

Donateursavond Vrienden van de Goudse Hout
19:30 Gouda, ’t Govertje, Ouverturelaan 12. Staatsbosbeheer vertelt over de stand van zaken van haar projecten en er is een lezing over het Voedselbos in de Goudse Hout.

Movies that Matter on Tour
20:00 Gouda, Filmhuis Gouda. Het Filmhuis start met een nieuwe reeks. 'Movies that Matter on Tour' presenteert elke maand (t/m mei) een eenmalige voorstelling van een spraakmakende fictiefilm of documentaire uit het jaarlijkse mensenrechten-festival in Den Haag. Het zijn films die aanzetten tot nadenken, met een inleiding of nagesprek, vaak met een speciale gastspreker. De eerste film is de Canadese inzending voor de Oscars. Animatiefilm 'Eternal Spring' laat zien hoe de Chinese overheid de Falung gong-beweging onderdrukt, na deze begin jaren negentig juist te hebben gestimuleerd. Meer info/reserveren: www.filmhuisgouda.nl.

vrijdag 21 oktober

U2-tributeband speelt in Concordia
20:15 Haastrecht, Theater Concordia. U2-tributeband L.A.Vation treedt op in Concordia. Deze Amerikaanse band brengt op een verbazingwekkend, nauwkeurige manier een show vol met memorabele elementen uit het verleden en heden van U2. Alles met de nadruk op trots, passie en respect voor de vier uit Dublin. Kaarten à 25 euro zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

zaterdag 22 oktober

Vogelmarkt
9:00-12:00 Bergambacht, clubgebouw De Vogelvrienden, Dijklaan 57. Er is een vogelhandelaar aanwezig voor de aan-/en verkoop van vogels. Daarnaast zijn er, naast het normale voer, ook pinkeys, buffalo’s en bloedluisbestrijdingsmiddelen op voorraad.

Erasmuswandeling
14:00 Gouda, start bij de Waag op de Markt. De wandeling in het spoor van Erasmus op Zotte Zaterdag is een bijzondere stadswandeling die slechts één keer per jaar gelopen wordt. Op deze dag wordt het verhaal verteld van Gouda in 1511, toen ‘Lof der Zotheid’ verscheen, het baanbrekende en nog altijd actuele boek van Erasmus, een van Gouda’s beroemdste inwoners ooit. Tijdens de wandeling leert men de man en zijn gedachtegoed beter kennen. Kosten: 4 euro p.p. bij voorinschrijving via www.goudsegidsengilde.nl of 5 euro op de dag zelf bij de VVV. Kinderen tot 12 jaar gratis. De wandeling duurt ca. 1,5 uur.

Vertelvoorstelling ‘Het Wassende Water’
16:00 en 20:00 Haastrecht, Gemaal De Hooge Boezem, Hoogstraat 31. Van 15 t/m 30 oktober is de najaarseditie van de Week van Ons Water. Zaterdag 22 oktober is er om 16.00 en 20.00 uur de vertelvoorstelling Het Wassende Water van Gerda Hoogendijk in het Gemaal in Haastrecht. Het is een vrije vertaling van het gelijknamige boek van Herman de Man. Entree: 10 euro. Reserveren kan via bestuur@gemaalhaastrecht.nl o.v.v. Herman de Man en het gewenste tijdstip. Zie ook www.gemaalhaastrecht.nl/activiteiten.

Concert Stedelijke Harmonie Caecilia
20:00 Haastrecht, Theater Concordia. Stedelijke Harmonie Caecilia uit Gouda geeft een concert waarin het publiek wordt meegenomen op een reis door herfstig Europa. Toegang: 7,50 euro.

Eenakterfestival
20:00 Haastrecht, verenigingsgebouw Thuishaven, Grote Haven 40. Toneelvereniging Artoha presenteert weer een eenakterfestival, met vier korte voorstellingen: 'Mannenpraat', 'Bejegen me heus', 'Bedtijd' en 'Maar er hangt hier een man aan zijn balkon'. Kaarten kosten 12,50 euro en zijn te reserveren via artohaastrecht.nl of via telefoonnummer 06-18538544.

Margot Beelding in Arto Theater
20:15 Schoonhoven, Arto Theater. Cabaretière Margriet Bolding speelt haar voorstelling ‘Familie te koop’. Waarom je hele leven aan dezelfde familie vastzitten? Verkoop ze en kijk of er misschien nog wat leukers in de aanbieding is. Er staat vast nog wel een fijne Brabantse familie op familieplaats.nl. Eindelijk die Bourgondische moeder met die hartelijke lach waar je altijd van gedroomd hebt. En koop dan gelijk ook een broer met oprechte interesse. En neem vanavond dat ene familielid waar je vanaf wilt gewoon eens mee naar deze voorstelling. Ruilen mag altijd. Kaarten kunnen gereserveerd worden op www.artotheater.nl of zijn te koop bij Provence (Haven 63) in Schoonhoven. Ook kaartverkoop aan de theaterkassa.

zondag 23 oktober

Kindervoorstelling ‘Muk’ (2+)
11:00 Schoonhoven, Arto Theater. Jeugdtheatergezelschap De Grote Haay brengt de d(r)oldwaze avonturen van de Dalmatiër Muk naar het theater. Wist je dat Dalmatiërs wit worden geboren en pas na een paar weken stippen krijgen? Muks broer Ruby heeft hem wijsgemaakt dat je met heldendaden extra stippen kunt verdienen. Muk droomt ’s nachts van zoveel heroïsche reddingsacties dat er geen stip meer bij kan. De vrolijke theatervoorstelling MUK is gebaseerd op de gelijknamige kinderboekenreeks van Mark Haayema en Job van Gelder. Kaarten kunnen worden gereserveerd op www.artotheater.nl of zijn verkrijgbaar bij Provence (Haven 63) in Schoonhoven. Ook kaartverkoop aan de theaterkassa.

Cinekid Jeugdfilmfestival: Met je hoofd in de wolken
13:30 Gouda, Filmhuis. In het Filmhuis draait in de herfstvakantie elke dag een kinderfilm van het Cinekid-festival. Vandaag: 'Met je hoofd in de wolken'. Ontdek nieuwe werelden met deze zes mooie, grappige en avontuurlijke korte films voor de allerkleinsten. Van dromerige scenario’s met bijzondere wezens tot spannende verhalen met een leerzame boodschap. Je raakt niet uitgekeken! Vanaf 4 jaar. Reserveren: www.filmhuisgouda.nl.

Live op zondag: The Cosy Rockers
15:00 Haastrecht, Theater Concordia. Dansmiddag met The Cosy Rockers. Deze 6-mansband speelt voornamelijk rock-’n-rollmuziek uit eind jaren 50 en begin jaren 60, van onder anderen The Shadows, Cliff Richard, Elvis Presley, The Everly Brothers, Buddy Holly en Chuck Berry. Kaarten à 10 euro zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

Optreden Paramount Jazz Band
16:00-18:00 Bodegraven, Baas Bodegraven, Tolstraat 2. De Goudse Paramount Jazz Band treedt op tijdens Sunday Jazz. Deze zesmans formatie speelt de traditionele jazz in een bezetting van trompet, trombone, klarinet, sousafoon, banjo en drums. Toegang gratis.

maandag 24 oktober

Cinekid Jeugdfilmfestival: Mini Zlatan & Oom Betsie
13:30 Gouda, Filmhuis. In het Filmhuis draait in de herfstvakantie elke dag een kinderfilm van het Cinekid-festival. Vandaag: 'Mini Zlatan & Oom Betsie'. Een muzikaal en grappig verhaal over buitenbeentjes en vriendschap. Ella kijkt uit naar een week logeren bij haar favoriete oom Tommy. Maar eenmaal daar aangekomen moet ze haar vertrouwde oom delen met zijn nieuwe vriend Steve. Vanaf 6 jaar. Reserveren: www.filmhuisgouda.nl.

dinsdag 25 oktober

Computervragenuurtje in ‘t Govertje
10:30 Gouda, ‘t Govertje, Ouverturelaan 12. Iedere dinsdagochtend van 10.30 tot 12.00 uur zitten de medewerkers van Seniorweb klaar om vragen te beantwoorden over computers, tablets of smartphones. Voor verdere informatie: Patricia van Waas, tel. (0182) 590101.

Cinekid Jeugdfilmfestival: Nachtwoud
13:30 Gouda, Filmhuis. In het Filmhuis draait in de herfstvakantie elke dag een kinderfilm van het Cinekid-festival. Vandaag: 'Nachtwoud'. Prijswinnende avonturenfilm over vriendschap, verlies en je eigen weg durven gaan – met een razend spannende ontknoping! Vanaf 10 jaar. Reserveren: www.filmhuisgouda.nl.

woensdag 26 oktober

Theater Gnaffel: Weet je nog, Sammie?
14:00 Haastrecht, Theater Concordia. Theater Gnaffel speelt de kindervoorstelling ‘Weet je nog, Sammie?’. Een speelse, muzikale voorstelling met kleurrijk poppenspel en magische beelden over het afscheid van de oude Poes Sammie. Een mooie wereldreis over omgaan met verlies, verdriet en troost. Leeftijd: 6+. Kaarten à 10 euro voor kinderen en 12,50 euro voor volwassenen zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

Cinekid Jeugdfilmfestival: Robotbroer
15:30 Gouda, Filmhuis. In het Filmhuis draait in de herfstvakantie elke dag een kinderfilm van het Cinekid-festival. Vandaag: 'Robotbroer' (i.s.m. het Jeugdtheaterhuis). Deze spannende en grappige sciencefictionfilm laat je nadenken over wat technologie voor mensen betekent. En je krijgt meteen een wijze, leuke les over vriendschap en jaloezie. Reis mee naar de toekomst met Robotbroer! Vanaf 8 jaar. Reserveren: www.filmhuisgouda.nl.

donderdag 27 oktober

Cinekid Jeugdfilmfestival: Met je hoofd in de wolken
13:30 Gouda, Filmhuis. In het Filmhuis draait in de herfstvakantie elke dag een kinderfilm van het Cinekid-festival. Vandaag: 'Met je hoofd in de wolken'. Ontdek nieuwe werelden met deze zes mooie, grappige en avontuurlijke korte films voor de allerkleinsten. Van dromerige scenario’s met bijzondere wezens tot spannende verhalen met een leerzame boodschap. Je raakt niet uitgekeken! Vanaf 4 jaar. Reserveren: www.filmhuisgouda.nl.

Inloopspreekuur computervragen in Van Noord
14:00-16:00 Gouda, Van Noord, Lekkenbrug 1. Iedere donderdag van 14.00 tot 16.00 uur is er voor senioren een inloopspreekuur voor computervragen in Van Noord aan de Lekkenburg 1. Aanmelden is niet nodig.

Filmavond: No Time to Die
20:00 Haastrecht, Theater Concordia. In Theater Concordia in Haastrecht wordt de James Bond-film ‘No Time to Die’ (2021) vertoond. Daniel Craig zet in 163 meer dan spannende minuten een fantastische held neer in de 25e Bond-film. Deze Brits-Amerikaanse actiethriller speelt zich af in Noorwegen, Italië, Jamaica en Cuba. Deze film wordt kort ingeleid door Jielis van Baalen, journalist en filosoof. Kaarten (à 9 euro) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

vrijdag 28 oktober

Cinekid Jeugdfilmfestival: Mini Zlatan & Oom Betsie
13:30 Gouda, Filmhuis. In het Filmhuis draait in de herfstvakantie elke dag een kinderfilm van het Cinekid-festival. Vandaag: 'Mini Zlatan & Oom Betsie'. Een muzikaal en grappig verhaal over buitenbeentjes en vriendschap. Ella kijkt uit naar een week logeren bij haar favoriete oom Tommy. Maar eenmaal daar aangekomen moet ze haar vertrouwde oom delen met zijn nieuwe vriend Steve. Vanaf 6 jaar. Reserveren: www.filmhuisgouda.nl.

Jeugdfilm ‘The Addams Family 2’
14:00 Bodegraven, Evertshuis, Julianastraat 4. In de theaterzaal wordt de jeugdfilm ‘The Addams Family 2’ vertoond. In het kader van Halloween wordt het griezelen met deze bijzondere familie. Een kaartje kost 7,50 euro met limo en wat lekkers. Kijk voor meer informatie en het reserveren van tickets op www.evertshuis.nl.

Kindervoorstelling BullyBully
15:00 Haastrecht, Theater Concordia. Wat hebben een peuter en een gemiddelde wereldleider met elkaar gemeen? Zou die president soms ook een driftbui krijgen in het gangpad van de supermarkt? Of gillen totdat hij krijgt wat hij wil? Laat een dreumes speechen en een volwassen man in pak onzin brabbelen. Als je door je oogharen kijkt, zie je bijna het verschil niet meer. Alleen heeft de een het voor het zeggen en de ander moet doen wat er gezegd wordt. In 'BullyBully' ontmoeten twee wereldleiders elkaar in niemandsland. Een peutermusical à la West Side Story over vriendschap en ‘het onbekende’ met twee spelers, veel liedjes, grappig geruzie, gedram en een happy end. Kaarten: kinderen (3+) 5 euro, volwassenen 10 euro. Reserveren: www.theaterconcordia.nl.

‘The Duke’ in Evertshuis
20:00 Bodegraven, Evertshuis, Julianastraat 4. The Duke, een komisch drama, met Jim Broadbent en Helen Mirren in de hoofdrol, is gebaseerd op een waargebeurde kunstroof uit de National Gallery in 1961. Een film met een goed en sociaal hart, waarin een charmante Engelse stumper uit de lagere klasse tot held kan uitgroeien. Entree: 10 euro. Voor meer informatie of het reserveren van kaarten zie www.evertshuis.nl.

zaterdag 29 oktober

Tentoonstelling Fischertechnikclub Nederland
10:00-16:00 Schoonhoven, Baraq, Het Bastion 5. Fischertechnikclub Nederland houdt weer een tentoonstelling in Schoonhoven. De toegang is gratis. Er worden vele verschillende modellen opgesteld. Fischertechnik is een constructiesysteem met onbeperkte mogelijkheden om te bouwen.

Cinekid Jeugdfilmfestival: Robotbroer
13:30 Gouda, Filmhuis. In het Filmhuis draait in de herfstvakantie elke dag een kinderfilm van het Cinekid-festival. Vandaag: 'Robotbroer'. Deze spannende en grappige sciencefictionfilm laat je nadenken over wat technologie voor mensen betekent. En je krijgt meteen een wijze, leuke les over vriendschap en jaloezie. Reis mee naar de toekomst met Robotbroer! Vanaf 8 jaar. Reserveren: www.filmhuisgouda.nl.

Coornhertwandeling
14:00 Gouda, start voor de Waag op de Markt. Gouda vierde dit jaar niet alleen zijn 750-jarig bestaan, maar ook de 500ste verjaardag van een haar grootste denkers, Dirck Volckertszoon Coornhert. De wandeling van het Goudse Gidsen Gilden, op zijn sterfdag (29 oktober 1590), voert langs plekken die te maken hebben met Coornhert en met zijn opvattingen. Kosten: 4,- euro p.p. bij voorinschrijving via www.goudsegidsengilde.nl of 5,- euro op de dag zelf bij de VVV. Kinderen tot 12 jaar gratis. De wandeling duurt ca.1,5 uur.

StoryTrail stadswandeling
16:00 Gouda, Markt 1. Acteur Erik de Beweerde van Theatergezelschap Stadsavonturen neemt belangstellenden mee op een tocht vol historische stadsverhalen. De StoryTrail is geen gewone stadswandeling. Jaartallen of architectonische wetenswaardigheden zal je van Erik niet veel te horen krijgen. Meeslepende sagen en legenden des te meer. Je bent de eerste straathoek nog niet om en je zit al midden in een spannend verhaal. De wandeling duurt anderhalf uur. Reserveren is noodzakelijk: www.storytrail.nl. Reserveer nu met kortingscode STORYTRAIL-7337KRT en betaal 15,50 euro per persoon (kinderen: 9,79 euro).