Themabijeenkomst over de veiligheid van alledag

gouda • Het Sociaal Team Gouda organiseert op maandag 24 oktober een themabijeenkomst over veiligheid en een onveilig gevoel. Het gaat om situaties zowel buitenshuis als in huis, bijvoorbeeld bij het opendoen van de deur in de avond, een bekend of onbekend iemand die zomaar een groot geldbedrag vraagt, of een onveilig gevoel tijdens het pinnen. Er wordt er informatie gegeven door notarissen, buurtagenten, verpleegkundigen, medewerkers van de bank, diëtisten en meer. Het is van 14.00 tot 16.00 in Huize Groeneweg. Entree is gratis. Voor meer informatie bel naar 088 900 4321 of mail naar info@sociaalteamgouda.nl. Aanmelden is niet nodig.

Onderdak Oekraïners langer dan verwacht

gouda • De opvang van Oekraïners in het Blokkergebouw duurt langer dan verwacht. Sinds begin maart biedt Gouda onderdak aan Oekraïense vluchtelingen in het Blokkergebouw aan de Antwerpseweg. In de eerste instantie zou dat duren tot voorjaar 2023, maar omdat de oorlog nog voortduurt wordt dat verlengd.  "We hebben het contract verlengd met drie jaar", aldus een woordvoerder van de gemeente. "Dat betekent niet dat de vluchtelingen er ook echt drie jaar zullen blijven. Als de oorlog voorbij is, en de Oekraïense mensen veilig terug kunnen, sluit de opvang."

Kennis maken

Omwonenden en bedrijven uit de omgeving krijgen een uitnodiging om koffie te komen drinken in het Blokkergebouw. Zo krijgen zij de gelegenheid binnen te kijken op deze bijzondere plek. Ook kunnen daar al hun vragen stellen aan het team en de burgemeester. Dit alles in het kader 'onbekend maakt onbemind', wat ook voor de vluchtelingen uit Oekraïne geldt.

Voorlichtingsavond 'Vrouwen en autisme'

gouda • Rivierduinen organiseert op 15 november een voorlichtingsavond over vrouwen en autisme. Op deze avond komen een ervaringsdeskundige en behandelaar aan het woord. Uiteraard is er ook ruimte voor vragen. De avond start om 19.30 uur in De Veste. Aanmelden is niet verplicht. Het is gratis, eventuele consumpties zijn wel betaald.

q www.rivierduinen.nl/preventie/voorlichtingsavonden.