Gerda over de nieuwe brochure: 'Doe er iets mee!'
Gerda over de nieuwe brochure: 'Doe er iets mee!' Foto: PR

Update ‘Gratis en Goedkoop in Gouda’: kom met besparingstips!

Algemeen

GOUDA • Het wordt voor steeds meer mensen lastig om de eindjes financieel aan elkaar te knopen. De energieprijzen en inflatie hakken er behoorlijk in. Daarom vragen de Goudse Voedselbank en de Diaconie Protestantse Kerk Gouda informatie om de brochure ‘Gratis en Goedkoop in Gouda’ te kunnen updaten.

Nog tot 5 november kunnen tips ingebracht en verwerkt worden voor de nieuwe brochure ‘Gratis en Goedkoop in Gouda’. Dit is de nieuwe naam voor de oude brochure ‘Voor hetzelfde geld’. “Deze was na drie jaar nodig aan een revisie toe”, aldus Henk Kreuger namens de samenwerkende organisaties.

“Veel gegevens - zoals activiteiten, openingstijden, huisadressen, websitenamen, e-mailadressen en telefoonnummers - bleken namelijk verouderd te zijn. Ook waren sommige organisaties van naam veranderd, gefuseerd of verdwenen. En andere waren er juist weer bijgekomen.”

Geldbesparend

Initiatiefnemers van de 28-pagina’s tellende brochure zijn de Goudse Voedselbank en de Diaconie Protestantse Kerk Gouda. Hij wordt gemaakt voor Gouwenaars, die met een kleine beurs willen of moeten rondkomen en staat vol met tips om dat te kunnen realiseren. Heeft u nog geldbesparende adviezen of tips op het gebied van eten en drinken, spullen, diensten, vrije tijd of wonen, die in deze brochure thuishoren?

Mail ze snel naar communicatie@vbgouda.nl. De verwachte verschijningsdatum van ‘Gratis en Goedkoop in Gouda’ zal rond 1 december zijn. De verspreiding van de circa 5.000 gratis te verkrijgen brochures zal plaatsvinden via de in de brochure vermelde instanties en organisaties, de Gemeente Gouda, de Goudse kerken en Voedselbank Gouda e.o.

Hang hem in de wc

Gerda, zelf ervaringsdeskundige op het gebied van gratis en goedkoop aan spullen komen, staat model op de voorkant van de brochure. Haar advies: “Ik raad iedereen aan ‘Gratis en Goedkoop in Gouda’ goed te lezen en met de tips en adviezen aan de slag te gaan. Het kan je honderden euro’s per jaar uitsparen. Wees dus geen dief van je eigen portemonnee door niets met de brochure te doen. Hang hem maar op in de WC, zodat je hem elke dag kunt lezen.”