Bewegen is leuk en gezond. Doe mee in de herfstvakantie!
Bewegen is leuk en gezond. Doe mee in de herfstvakantie! Foto: 123RF.com

Lekker bewegen in de herfstvakantie met SPORT•GOUDA

Algemeen

GOUDA • Het is bijna vakantie. Weer of geen weer, doe mee met de leukste activiteiten. Van 24 tot en met 30 oktober organiseert SPORT•GOUDA weer de leukste beweegactiviteiten voor jong en oud. Er is een gevarieerd beweegaanbod voor alle leeftijden. Het beweegspektakel, waterpret in het Groenhovenbad, de spellenkermis en meer.

Bewegen in de Mammoet

Op dinsdag 25 oktober is er van 10.00 tot 12.00 uur Ouder en Kind Gym en het Beweegspektakel in Sportcentrum de Mammoet. Klimmen, klauteren, rollen, spelen en gymen. Voetballen, scoren met basketbal, grote matten trefbal, lacrosse én een reuze schommel. Ouder en Kind Gym is er voor kinderen van 0 tot en met 5 jaar, het Beweegspektakel voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. 

Sport en Autisme

Bewegen is gezond voor iedereen, maar niet voor iedereen vanzelfsprekend. Tijdens Sport en Autisme activiteiten ga je individueel of in kleine groepjes aan de slag met verschillende sport- en spelonderdelen. Op woensdag 26 oktober organiseert SPORT•GOUDA een beweegactiviteit in de Dick van Dijkhal speciaal voor kinderen met autisme in de leeftijd van 6 tot en met 15 jaar. Aanmelden kan via inschrijven@sportpuntgouda.nl. Er is maar plek voor 10 deelnemers dus wees er snel bij.

Waterspektakel Groenhovenbad

Het Waterspektakel in het Groenhovenbad op woensdag 26 oktober is gegarandeerd zwemplezier. Je kunt meedoen aan de leukste spellen in het zwembad. Ren je rot in een aquaroller, het SPORT•GOUDA experience center of zwemmen als een zeemeermin. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om gewoon recreatief te zwemmen.

Meiden voetbaltoernooi

Meiden opgelet. Op donderdag 27 oktober is er, in samenwerking met Gro-up Buurtwerk, een meiden voetbaltoernooi in Sporthal de Zebra. Tijdens het zaalvoetbaltoernooi wordt 5-5 gespeeld. Wie strijdt er mee voor de winst? Deelname is gratis.

Spellenkermis

Op vrijdag 28 oktober is er Spellenkermis, iedere vakantie weer een groot succes. Je ontvangt een stempelkaart en door verschillende leuke kleine beweegactiviteiten te doen kun je stempel verdienen. Bijvoorbeeld met boogschieten, touwtrekken en meer. De spellen vinden plaats op twee locaties, namelijk Sporthal de Zebra en Gymzaal Middenmolenlaan, en is gratis toegankelijk. Wel altijd even aanmelden via de website.