Als aftrap poten wethouder en kinderwethouder e Anne Marga de eerste bolletjes.
Als aftrap poten wethouder en kinderwethouder e Anne Marga de eerste bolletjes. Foto: Sandra Zeilstra

Gouda Bloeit met bollen in je buurt gestart: 75000 krokussen gaan Gouda opfleuren

Algemeen

GOUDA • De actie ‘Gouda Bloeit met bollen in je buurt’ is zaterdag afgetrapt door wethouder Klijmij- Van der Laan en kinderwethouder Anne Warga. Gouda Bruist deelde 100 tassen met ieder 750 bolletjes uit aan bewoners die zich daarvoor hadden aangemeld. De bollenplantactie is een actie in het kader van Gouda750 en is bedoeld om de stad meer op te fleuren. In het voorjaar zullen in alle wijken en buurten van Gouda krokussen te zien zijn. 

Honderd groepen Gouwenaars uit alle wijken van Gouda hebben de afgelopen tijd een 750-bollenpakket aangevraagd. De komende maanden worden in totaal 75.000 bollen geplant in het openbaar groen. Dat komt neer op één krokus per inwoner. Hierdoor zal Gouda in het vroege voorjaar in de bloei komen te staan van biologische krokusbollen die ook nog verwilderen. Dat betekent dat het er vanzelf steeds meer worden. 

Verdeeld over wijken en buurten
De bollen worden geplant tussen 15 oktober en 30 november, in openbaar groen zoals een plantsoen, een grasveld of een perk. Bij het uitdelen van de pakketten is gelet op een goede verdeling over alle wijken en buurten van Gouda. Alle bollen zijn biologisch geteeld en ingekocht met subsidie van GoudApot en Stichting Jac Bezemer.

GOUDA BLOEIT is een actie van Gouda Bruist met subsidie van GoudApot en Stichting Jac Bezemer. Wil je meer informatie lezen over het project of tips om een geschikte plek te vinden voor de bollen? Klik dan hier.